Hellerup Sejlklubs X-79 Berntsen.

Båden er til brug for seniormedlemmer i Hellerup Sejlklub efter retningslinier som svarer til sejlklubbens andre store både. Nederst på denne side finder du blandt andet kalenderen for sæsonens aktiviteter.

Lidt om fartøjet

Berntsen, Hellerup Sejlklubs X-79, er en letvægtssejler med en længde på omtrent 8 meter og en vægt omkring 1600 kg. Den lave vægt kombineret med relativt store sejl gør båden ganske sporty at håndtere. Men X-79eren er dog langt mere tryg end sit rygte til tider lade fortælle: Den opfører sig kun vildt hvis den bliver sejlet vildt.

Besætningen består typisk af 4-5 personer, som under kapsejlads benytter sig af hængestropper, dog uden at berøre fribordet. Den er apteret med 6 køjepladser, pantry, masser af stuveplads, log, Garmin GPS plotter & VHF radio m.m. og er meget duelig til langdistancesejlads, weekendture og sommerferier.

Folkene omkring og i Berntsen

X-79 Berntsen er til rådighed for alle seniormedlemmer i Hellerup Sejlklub efter en række forskellige retningslinier.

X-79 Gast
Alle seniormedlemmer i Hellerup Sejlklub uanset sejlerfaring og rutine kan blive gast med mulighed for at komme med ud og sejle, evt. for blot at prøve en større båd.

Hvis man engagerer sig som fast eller regelmæssig gast vil det være en god gestus at bidrage til bådens fællesskab og løse sæsonkort på linje med egentlige førere.
X-79 Skipper
Man skal have bestået duelighedsprøven, være godkendt som fører af X-79 og løst sæsonkort.

Som X-79 Skipper kan man reservere og sejle båden på hverdage, i weekender samt sommerferier. Efter søsætning afholdes sejladsfordelingsmøde, hvor sæsonens sejlads fordeles i henhold til indkomne ønsker. Reservations- og logbog forefindes i klubhuset.

Det er en væsentlig forudsætning at man deltager aktivt under vinterklargøringen under ledelse af bådsmændene.
X-79 Kapskipper
Kapskippere er førere som kan tage båden til aftenmatcher og sæsonens planlagte kapsejladser.

At begå sig i et X-79 felt kræver et vist mål af overblik, regelkendskab og 'boathandling', og har man demonstreret det, kan man blive udnævnt til kapskipper. Kapskippere udnævnes typisk blandt dem som samler erfaringer på kap-holdene, eller som har kapsejlererfaringer fra andre tilsvarende både.

Godkendelse af førere

Der afholdes løbende kurser som skal lede frem til en skippergodkendelse. Da en betydelig del af Berntsens sejlere kommer fra klubbens 606'ere, baserer skipperkurset sig i reglen på de erfaringer man medbringer derfra. Der er en klubregel om at man skal have et års førererfaring før man kan blive skipper på de store både.

Kommer du med en anden passende sejlerbaggrund er det ikke noget problem. Vi tilpasser indskolingen til omstændighederne, og erfarne sejlere som er vant til tilsvarende både vil normalt blive godkendt efter en enkelt prøvesejlads.

Kontakt bådsmændene hvis du vil på kursus eller drøfte hvordan netop din sejlerbaggrund stiller dig.

Mere information

Nyheder og organiserede sejladstilbud bliver slået op på opslagstavlen i klubben. Koordinering og kommunikation mellem bådens brugere foregår i vidt omfang på vores Facebook gruppe X79 Berntsen & igennem Forum på hjemmesiden.

Priser og betaling

Et sæsonkort koster som udgangspunkt 800 kr, men der er forskellige rabatsatser hvis man samtidig løser sæsonkort til andre af klubbens både. Sæsonkort købes via klubbens administrationskontor.

• Leje af båden koster 500 kr pr. dag (hvis båden er ude mere end 5 timer i tidsrummet 09-21).
  • Betalingen kan overføres via MobilePay på 4247 1915.
  • Skriv "dit navn", "X-79-leje" og tilføj en kort specifikation af hvilke dage der er betales for.

Bådsmænd

Bådsmændene står for koordinering af bådens brug og vedligehold og de modtager gerne spørgsmål og kommentarer:

Anders Hansen-Hoeck (tlf. 4295 5235)
Allan Reinert (tlf. 2099 7970)

Mail kan sendes til følgende adresse - det bliver da videresendt til begge bådsmænd: