HS Pinsetur 2021

HS PINSETUR 2021

Til årets pinsetur blev der sat flag på 901, 913 og Nellie fra Nordhavn og 8 friske sejlere fik stuvet bådene med turkasser og vandtætte tasker, søkort og tågehorn, med store forventninger og godt humør helt op over rælingen. 

Kraftig vind og bølger fra syd fik os til at droppe den mere ambitiøse eksotiske Brøndby /Dragør plan og sejle nordpå i stedet. 

Afsted gik det lørdag morgen med sus i skørterne og ned ad bølgerne og efter to timer strøg vi ind i Rungsted Havn og fortsatte efter en lille frokostpause til Nivå, i fuld fart og med god vind i ryggen.

Varslet til søndag med 14-15 m/s i stødende og vinden fra syd afholdt os fra at sejle længere nordpå og vi kom absolut ikke til at fortryde vores valg.

Nivå Sejlklub åbnede gæstfrit deres lokaler, så vi kunne komme i ly og vi fik udpeget et godt sted at slå teltene op.

Mens det øsregnede udenfor kunne vi nyde og få varmen af Eduardo’s lækre veganske gryderet, Nir’s GT, Sune’s Irish Coffee og ikke mindst hinandens udsøgte selskab omkring bordet. 

Det blev til en hyggelig aften med mange skål og tak for en dejlig dag inden vi krøb i kahyt, telte og 606er til en mere eller mindre våd nat, men med klar forvisning om varm kaffe om bord på Nellie og et morgenhavbad for de friske næste dag.

Søndag inden vi tog turen mod Vedbæk og mens vi ventede på at de værste vindstød ville lægge sig, gik vi til Sletten Havn, forbi Per Arnoldi’s mindesmærke for jødernes flugt over Øresund “Oktober 43” og efter en kop kaffe med udsigt, tilbage igennem hyggelige gader, mange af os ikke havde set før. 

Da vindstødene var på vej ned omkring 12m/s gjorde vi klar til at krydse sydpå, godt rustet med 2 reb, åbne bailere og veljusterede hængestropper.

Det gik hurtigere end forventet og den blå himmel begyndte at titte frem lige tilpas til GT, chips og nødder i Nessie’s cockpit, inden der var bestilt bord på Nautilus med udsigt til en smuk aften.

Foranderligt vejr sagde vejrstationen på Sletten Havn og det havde vi allerede opdaget. Vi havde prøvet at skutte os for regn og kulde, krybe i ly og tørvejr på Sune’s Beason 31, nydt enkelte solstråler, lidt blå himmel, sejlet stærkt og fået nogle rigtig fantastiske sejleroplevelser i god vind og gedigne bølger. 

Den helt høje pinsesol som skinnede direkte igennem faktor 50 havde vi ikke prøvet endnu, men den kom frem mandag morgen. Vi skabte kø på badebroen, nød det friske havgys og efter morgenmad i Nellie’s cockpit var det værste af nattens kulde rystet af og vi kunne gøre klar til at sejle hjemad, nu ledsaget af vatskyer på en blå himmel.

Mod Hellerup krydsede vi som delfiner omkring hinanden og sejlede om kap, nød den friske sejlads og pillede de reb vi havde sat i sejlene ud igen, fordi vinden var gået mere i øst end varslet og vindstødene ikke var så heftige igen. 

Først da vi passerede Skovshoved kom den kraftige blæst og vi tog det sidste stykke med gode sprøjt og al vægten ud over kanten.

En dejlig tur blev afsluttet med picnic på græsplanen i parken hvor sommeren var rykket ind med varme og duftende blomster. De sidste madrester og resten af Astrid’s eminente Balladekage blev spist og fordelt så intet gik til spilde og med turkasserne tilbage på loftet var der intet andet at sige end endnu engang tak for en helt fantastisk tur i selskab med de skønneste friske sejlere.

Stort tak og på gensyn til jer alle :-)

Tilmelding til Aftenmatch i 606’erne i foråret 2019

 MGL9253

Nu er det blevet tid til at melde sig til tirsdagsmatcherne i foråret. Tilmeldingslisten er opslået i klubhuset og nedtages 2. maj kl. 20.

Første aftenmatch er tirsdag den 7. maj. Sejladsbestemmelser 2019 findes her.

Man kan kun tilmelde sig ved at skrive sig på listen og samtidig krydse af, hvilke tirsdage man ønsker at være med. Ønsker man at tilmelde en besætning samlet, markerer man det.
E-mail kan desværre ikke bruges - beklager!

Betingelserne er velkendte for dem, der har været med før, men her en kort gentagelse:

Ved bådfordelingen, som foretages af SeniorBådsUdvalgets Fordelingsudvalg, gives prioritet til dem, der har påtaget sig arbejdsopgaver i klubben, fx som bådsmand.

Gebyret for deltagelse - som er et "internt" 606 gebyr fastlagt af SBU - er 150 kr pr næse.
I år vil det kun være muligt at indbetale via Holdsport. Betal aftenmatch 2019 her!
Sidste frist for betaling er 1. maj.

Bådfordelingen vil blive offentliggjort senest søndag den 5. maj kl 16. Vi vil sætte opslag op i HS samt på HS’ hjemmeside.

606-sejlerne skal ligesom tidligere stille med dommerhjælp et antal tirsdage, så alle må være forberedt på at stille op en tirsdag på dommerbåden. Uden dommere ingen aftenmatch!

Venlig hilsen
Fordelingsudvalget /

Niels Kjøng / Bjørn Anker-Møller

Bliv Bedre Bådfører 2019

IMG 0752

Kom på vandet en masse gange henover sommeren, bliv bedre til de finere nuancer af sejlsportens håndværk og få nye venner i sejlklubben.
Invitationen gælder alle medlemmer af HS over 18 år med Duelighedsbevis – typisk de, der har fået Duelighedsbevis de seneste 1-2 år, men f. eks. også medlemmer, der har holdt pause fra sejladsen i længere tid.

Forkundskaber
Deltagelse kræver, at man har sejladskundskaber, så man som fører kan sejle en 606’er fra broen og ud af havnen og tilbage på pladsen, og at man kender og kan anvende de almindelige søvejsregler. Desuden kræves det, at man køber et sæsonkort til at sejle som fører af en 606.

Hvor
Hellerup Sejlklub og 606’erne i Hellerup Havn. Torsdage fra 9. maj til og med 27. juni, og igen torsdage fra 8. august til og med 19. september kl. 18 til solnedgang.

Hvad
Overvejelser før man tager ud – vejr – besætning.  Check af båd. Sejlsætning. Udlægning.
Trim af sejl. Brug af fald – bomudhal – cunninghamhal – løjgangshal – agterstagshal.
Brug alle bådens manøvremuligheder – ligge underdrejet, bakke med storsejl, pine båden.
Rebe i havn og til søs. Krydse for fok alene.
Spilersejlads. Mand over bord i hård vind. Gå på grund og få båden let. Ankring
Læg til i fremmed havn. Fortøjning med spring.
Søvejsregler og sømærker. Knob.

Pris
500kr

Tilmelding
Tilmeld dig på: https://www.holdsport.dk/team_payments/new?team_payment_group_id=1342

Spørgsmål?
Kontakt Niels Kjøng på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har spørgsmål.  

BL logo rgb ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg