Vinterklargøring

Klubbens både tages på land i november. Fra slutningen af januar til slutningen af marts udføres vedligeholdelse, søndage 10-15. Sejlerskole-elever, som ønsker fast sejltid i sommersæsonen, skal deltage i bådklargøringen eller tilsvarende aktiviteter som f.eks. tage både op eller sætte både i vandet (i 2019 var omfanget 3 gange á 4 timer).

I december bliver alle sejlerskolens elever kontaktet per mail m.h.p. planlægning af vedligeholdelses aktiviteter. Såfremt man ikke har modtaget en mail i slutningen af december, kontaktes 606 talsmanden.

Kontakt én bestemt 606er: Skriv tilbåd-nummer@hellerupsejlklub.dk  (f.eks Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Brugere af klubbens større turbåde forventes at deltage i klargøring af disse.                           Kontakt: bådtypen@hellerupsejlklub.dk  (f.eks X79@hellerupsejlklub>Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.). Se i øvrigt HS hjemmesiden under klubbåde

Formålet

Sejlerskole-elever deltager i bådklargøring m.h.p

• Vedligeholdelse af bådene, så de sejlklar til sommersæsonen
  • At eleverne bliver fortrolige med bådens detaljer herunder benævnelser
  • Undervisning i bådes vedligeholdelse her under holdbarhed såvel som sikkerhed
  • Socialt samvær med både klubbens “gamle” og nye medlemmer, så der skabes et netværk og et tilhørsforhold til klubben.

Dagen forløber på følgende måde

Elever og bådsmænd møder omklædt kl 09:55 i hal 1 - Eleverne sættes i gang med opgaver på bådene, hvorefter bådsmændene mødes til et kort koordinerings møde ca kl 10:30. Kl 12:00 til 13:00  spises frokost i restauranten.  Efter kl 14 kan der forekomme arbejde med giftige stoffer. Kl 14:45 fortages der fælles oprydning, så hallen kan forlades i pæn stand. kl 15.

Giftige stoffer

Det er vigtigt, at alle læser de MAL koder, der står på vores materialer og retter sig efter anvisningerne - vi prøver at bruge så "gode" materialer som muligt, men visse giftige stoffer er nødvendige. F.eks. bundmaling, som bliver brugt de sidste 2 søndage. Vi bruger beskyttelsesudstyr så som masker, handsker og briller, når det er nødvendigt - elever, som f.eks ikke maler, vil lave opgaver udenfor eller i et andet lokale. Hvis en elev af den ene eller anden grund vil undgå kontakt med giftige materialer eller lider af allergier, er det bedst at deltage de første 3 søndage og i øvrigt kontakte 606-talsmanden så hurtigt som muligt.

Beklædning

Elevernes påklædning skal kunne klare at blive beskidt, vådt og modstå kulde - da vi arbejder både inde og ude i løbet af Vinterklargørings-søndagene. Vi anbefaler at benytte brugt tøj, der evt kan anskaffes i en genbrugsbutik, samt at medtage opvaskehandsker.

Fødevarer

Eleverne kan medbringe madpakke eller der kan købes i restauranten - mad skal bestilles på dagen senest kl 10:30, så det er klar til levering kl 12:00 - Der er muligt at lave kaffe og te fælles under klargøringen. Drikkevarer til frokosten skal købes i restauranten. Og der er altid velkomment at medbringe lækkerier for ekstra hygge.

Medbring gerne

* Små glas (brugte, men rengjorte syltetøjsglas e.l.) til at blande maling i.
* Klude (gamle lagner osv)

Alt det med småt

Klubben gør alt for, at der ikke sker skader, men fralægger sig et hvert ansvar for medlemmernes heldbred, og foreslår, at medlemmerne selv har sørget for fritid-ulykkes-forsikring.

Det er op til eleven selv at læse, forstå og efterleve MAL koder. Evt at forlade hal 1 ved generende lugte eller andet.

Da der vil forkomme arbejde på små stiger ved båden, er det vigtigt at eleven selv sørger for at stigen er fastgjort, eller holdes fast af en anden person.

Dagene vil forløbe således:
Møde tid kl 09:55
Skabe plads til klargøring omkring bådene 10:00-10:10
Elever afkrydses (af bådsmændene) og sættes i gang 10:15
Sidste mulighed for bestille af mad i restauranten 10:30
Pow-wow-møde 10:30-10:40 (Bådsmændene samles udenfor malerkabinen)
Frokost 12:00-13:00 i restauranten/undervisningslokalet.
Tidligste start af brug af farlige stoffer 14:15
Start på nedlukning og oprydning 14:45