Juniorafdelingen HSJ

Hellerup Sejlklub har en af landets ældste juniorafdelinger. Vores målsætning er, at Hellerup Sejlklubs Juniorafdeling (HSJ) skal være det foretrukne sted at sejle for aktive unge jolle- og kølbådssejlere. Dette gælder både for dem, der har vinderambitioner, og dem der søger det sociale liv på vandet og i klubben, og dem der søger begge dele. Vi skal gøre det muligt – og attraktivt – at starte en sejlerkarriere i HSJ og udvikle et langt sejlerliv herfra.

HSJ er for sejlere fra 8 til 25 år og tilbyder bl.a. træning for Optimist, Zoom8, Europajolle, Feva, 29’er, Yngling og J/70. For alle juniorsejlere gælder det, at man enten kan sejle i egen båd eller leje en klubbåd (så længe der er både nok).

"Vi skal tilbyde vores junior- og ungdomssejlere gode oplevelser og høj kvalitet træning i joller og kølbåde, som passer til dem. Der skal i Hellerup Sejlklub være relevante tilbud til alle mellem 8 og 25 år."

Tomas Krüger Andersen, juniorleder

Træningen varetages af vores store gruppe dygtige og engagerede trænere. HSJ har i 2016 startet et internt trænerudviklingsprogram for at sikre, at klubben har de bedst mulige trænere.

De lidt større juniorsejlere kan sejle i klubbens Ynglinge og har mulighed for at deltage i weekend-, pinse- og sommerture samt i kapsejladser i både ind- og udland. Juniorerne har fra 12 års-alderen mulighed (og tradition) for at opnå internationalt duelighedsbevis ved gennemførelse af teoretisk og praktisk prøve.

Hellerup Sejlklub har desuden tre J/70’ere og to Laser-joller, som alle er til rådighed for juniorafdelingen. Anskaffelsen af klubbens J/70’ere er et led i en målrettet satsning på sportsbåde.

Hellerup Sejlklub prioriterer ungdomsarbejdet meget højt og tilfører ungdomsarbejdet betydelige ressourcer. Klubben har siden 2009 været udpeget af Dansk Sejlunion som Ungdomsvenlig Sejlklub. Hellerup Sejlklub og Dansk Sejlunion arbejder i øjeblikket på at styrke samarbejdet endnu  mere ved at indgå en aftale, som skal gøre Hellerup Sejlklub til et såkaldt Sportsligt Udviklingsmiljø, der skal understøtte klubbens arbejde med udvikling af ungdomstalenter.

Vi har tradition for at uddanne dygtige sejlere. De fleste af vores juniorer tager duelighedsbevis, og mange juniorer fra HSJ har gjort Danmark ære ved internationale sejladser, ligesom de har hjemtaget mange nationale mesterskaber.