Tur-, hygge- og kapsejlads

Der kan være mange grunde til at sejle. Miljøet på havnen, oplevelser på vandet og det sociale med kammeraterne er alle vigtige grunde til at sejle. Klubmiljø bliver prioriteret højt i Hellerup Sejlklub, da vi ser det som en stor del af vores sport.

"Det bedste ved at sejle er kammeratskabet med alle vennerne - både dem i klubben og dem fra de andre klubber, som vi møder på træningslejre og til stævner."

Mikkel, Zoom8-sejler, 13 år

En båd giver mulighed for at sejle på tur. Mange har, når de starter i HSJ, været med forældre eller venner på weekendtur eller sommerferie i en større sejl- eller motorbåd. Som juniorsejler i Hellerup Sejlklub har du mulighed for at tage på tur med dine venner fra klubben. Især klubbens mindre kølbåde – Yngling, 606’ere og J/70’ere – er velegnede til det. Men også joller kan sejle mindre ture og give mulighed for at opleve Øresund og København på en anden måde!

Det skal være sjovt at sejle! Når man lærer at sejle, skal der være et stort element af hygge og sjov. Især vores nybegyndere skal vænne sig til at være på og omkring vandet og have sjove oplevelser med hjem.

For nogle er kapsejlads kernen i det at sejle; for andre er det noget man gør en gang imellem. Når man har fået en vis erfaring, vil kapsejladstræning være en central del af sejladsen for alle sejlere i HSJ. Det giver en ramme for at lære at blive en bedre sejler. Og skaber grobund for nye venskaber. Vi opfordrer derfor vores sejlere til at deltage i kapsejladser både i vores egen klub og ude i andre klubber. For nogle er konkurrenceelementet vigtigt, men for alle der deltager, er det det sociale og oplevelserne, der huskes bagefter!

I HSJ supplerer de forskellige former for sejlads  hinanden og giver tilsammen vores sejlere nogle oplevelser, der bliver til en livsstil, som i sidste ende gør medlemmer af HSJ til sejlere for livet!