Stand Up Paddle i Hellerup Sejlklub

SUP i Hellerup Sejlklub

Hellerup Sejlklub SUP er en afdeling i Hellerup Sejlklub for alle som gerne vil Standup Padle med base i Hellerup Havn og på Hellerup Strand. Formålet er at give plads til at SUP-sporten kan vokse i Gentofte kommune og at sup sejlerne kan have et sted at mødes, sejle ud fra og have plads til opbevaring af boards, padler og øvrigt udstyr.

Øresund er et mekka for SUP

Hellerup og Øresund udenfor havnen har rigtig gode forhold til SUP. Når der er fralandsvind er vandet pandekagefladt, og der er relativt læ tæt på kysten op mod Skovshoved eller ned mod Svanemøllen, så der kan (næsten) altid trænes. Sejler du  ca 50 – 100 meter fra kysten befinder man sig mellem 2. og 3. revle, og dermed er vanddybden som regel ikke mere end 1,5 meter.

Hvis det blæser fra øst, bliver bølgerne større, og har man modet og evnerne, kan der surfes på mindre SUP-boards, der er lavet specielt til sjov i bølgerne.

Stranden i Hellerup er rigtig god til SUP med det lave og klare vand som gør at du kan se bunden og at du kan bunde et godt stykke ud.

Hvad er SUP?

SUP står for Stand Up Paddle, og det er en form for surfing, hvor du står på et board med en paddel, som du både bruger til at navigere og komme frem med.

SUP er en hastigt voksende sport - og med god ret. Som idræt er SUP i familie med surf, og det stammer da også oprindeligt fra surf-miljøerne omkring Hawaii og Australien. SUP fungerer sådan, at du står på et board med en paddel, som du både bruger til at komme frem og til at navigere med. Essensen er at kunne holde balancen på boardet, og for at kunne det, skal alle musklerne i brug.

SUP er træning for hele kroppen. Det er muskeltræning kombineret med konditionstræning, og fordi du er alene på boardet, kan du selv bestemme, hvor hårdt det skal være fra gang til gang.

SUP er i modsætning til mange andre surfdiscipliner forholdsvis nem at lære. Sporten henvender sig til alle målgrupper, og det eneste du skal kunne, inden du kaster dig ud i at lære sporten, er at svømme. Ellers kan alle være med.

SUP er også benhård konkurrence som kræver udholdenhed og evnen til at arbejde længe med høj puls og teknik

Hvordan kommer man i gang?

Hos os i Hellerup Sejlklub SUP er det nemt at komme i gang. Vi har klubaktiviteter mandag og onsdag kl. 18 – her kan du låne et bræt og deltage hvis du allerede har erfaring i at stå på SUP eller har eget bræt og vil være en del af fællesskabet. Hvis du ikke har prøvet det før eller føler dig som en novice kan du deltage i vores modul 1 og modul 2 træning som gør dig istand til at blive clearet til at sejle selv på klubben udstyr.

Tjek endelig vores gruppe ud på facebook Hellerup Sejlklub SUP

Skal vi mødes på vandet?

Har du en SUP liggende derhjemme, og har du lyst til at træne lidt med andre - så meld dig ind hos os. Vi mødes på havnen foran Hal 2 mandag og onsdag kl. 18