Stand Up Paddle i Hellerup Sejlklub

SUP i Hellerup Sejlklub

Hellerup Sejlklub SUP er et tilbud i Hellerup Sejlklub for alle som gerne vil Standup Paddle med base i Hellerup Havn og ved Hellerup Strand. Formålet er at give plads til at SUP-sporten kan vokse i Gentofte kommune og at SUP sejlerne kan have et sted at mødes, sejle ud fra og have plads til opbevaring af boards, padler og øvrigt udstyr.

Øresund er et mekka for SUP

Hellerup og Øresund udenfor havnen har rigtig gode forhold til SUP. Når der er fralandsvind er vandet pandekagefladt, og der er relativt læ tæt på kysten mod Skovshoved eller mod Svanemøllen, så der kan (næsten) altid trænes. Sejler du  ca 50 – 100 meter fra kysten befinder man sig mellem 2. og 3. revle, og dermed er vanddybden som regel ikke mere end 1,5 meter.

Hvis det blæser fra øst, bliver bølgerne større, og har man modet og evnerne, kan der surfes på mindre SUP-boards, der er lavet specielt til sjov i bølgerne.

Stranden i Hellerup er rigtig god til SUP med det lave og klare vand, som gør at du kan se bunden, og at du kan bunde et godt stykke ud.

 

Hvad er SUP?

SUP står for Stand Up Paddle, og det er en form for surfing, hvor du står på et board med en paddel, som du både bruger til at navigere og komme frem med.

SUP er en hastigt voksende sport - og med god ret. Som idræt er SUP i familie med surf, og det stammer da også oprindeligt fra surf-miljøerne omkring Hawaii og Australien. SUP fungerer sådan, at du står på et board med en paddel, som du både bruger til at komme frem og til at navigere med. Essensen er at kunne holde balancen på boardet, og for at kunne det, skal alle musklerne i brug.

SUP er træning for hele kroppen. Det er balance- og muskeltræning kombineret med konditionstræning, og fordi du er alene på boardet, kan du selv bestemme, hvor hårdt det skal være fra gang til gang.

SUP er i modsætning til mange andre surfdiscipliner forholdsvis nem at lære. Sporten henvender sig til alle målgrupper, og det eneste du skal kunne, inden du kaster dig ud i at lære sporten, er at svømme. Ellers kan alle være med.

SUP er også benhård konkurrence, som kræver udholdenhed og evnen til, at arbejde længe med høj puls og teknik.

 

Hvordan kommer man i gang?

Hos os i Hellerup Sejlklub SUP er det nemt at komme i gang. Vi har klubaktiviteter mandag og onsdag kl. 17 – her kan du låne et bræt og deltage, hvis du allerede har erfaring i at stå på SUP eller har eget bræt og vil være en del af fællesskabet.

Hvis du ikke har prøvet kræfter med SUP før eller føler dig som en novice kan du deltage i vores clearingsmoduler, som annonceres på FaceBook gruppen Hellerup Sejlklub SUP. Et godkendt clearingsforløb gør dig istand til at blive clearet til at benytte klubbens SUP boards og udstyr og selv tage ud på egen hånd.

Tjek endelig vores gruppe ud på facebook Hellerup Sejlklub SUP

 Undervisning i SUP

Intro forløb i SUP afholdes efter behov og vil blive slået op i facebook gruppen Hellerup Sejlklub SUP. hvis du har brug for info eller I er et par stykker der gerne vil igang, så tag fat i SUP gruppen på facebook.

Link til tilmeldning vil blive lagt på Hellerup Sejlklubs hjemmeside, Facebook side og relevante Facebook grupper.

I undervisningen er der vægt på tilvending til vand, balance, korrekt  brug af paddel, leg og sprint. Det hele tillagt at have det sjovt og komme ud på tur på øresund. Hvis vejret ikke er til en tur på SUP, vil underviseren i bedst mulig omfang finde på en anden aktivitet på stranden, havnen eller parkanlægget.

Skal vi mødes på vandet?

Har du en SUP liggende derhjemme, og har du lyst til at træne lidt med andre - så meld dig ind hos os. Vi mødes ved lågen til stranden på den nordlige side af haven hver onsdag omkring kl. 17 
Hvis du er erfaren SUP udøver er du også velkommen til at deltage i vores træning mandag eftermiddag, tag fat i os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mere information

BL logo rgb ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg