logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

28. februar 2019


Formandens hjørne

IMG 1667

Kære Medlemmer

På generalforsamlingen i slutningen af november blev jeg valgt som Formand for Hellerup Sejlklub for de kommende to år. Det er et valg, som jeg er meget beæret over men også meget ydmyg omkring.

Som formand vil jeg forsøge at have blikket fast rettet mod fremtidens HS, så vi bliver ved med at udvikle vores fantastiske sejlklub mod nye højder. Det skal dog ske med en meget høj grad af respekt for de værdier og fællesskaber Hellerup Sejlklub bygger på - for det er ligepræcis dem, der gør HS til noget helt specielt.

Der ligger utroligt mange spændende opgaver foran os i den kommende sæson. Flere af dem kan I læse meget mere om i dette nyhedsbrev. Den mest omfattende opgave vi har taget fat på er nok udskiftningen af klubbådene til en nyere og mere tidssvarende flåde.

Et andet nyt projekt, som har set dagens lys er vores SUP afdeling. Hellerup Sejlklub ønsker at tilbyde vores medlemmer et bredt tilbud af aktiviteter på vandet, og i den forbindelse er det lykkedes klubben at anskaffe 14 nye SUP boards, som jeg forventer vi kommer til at se rigtigt meget til i den kommende sæson

Kapsejladskalenderen er også i år fyldt til bristepunktet. Ann Filippa har sammen med kapsejladsudvalget sammensat et meget spændende og ambitiøst program for 2019, så havnen kommer til at summe af aktivitet i sæsonen, der står for døren.

Igen i år afholder Hellerup Sejlklub den traditionsrige "kapsejlads" ØRC, hvor hundreder af glade sejlere drager sammen til Malmø, sejlende i hvad end der nu kan holde sig flydende på turen over sundet. Årets ØRC kommer til at løbe af stablen d. 14. september, så I kan lige så godt allerede nu sætte et stort fedt kryds i kalenderen.

Vi er i den priviligerede situation, at vi oplever en pæn tilstrømning af nye medlemmer til Hellerup Sejlklub. Jeg bilder mig ind, at det er fordi vi har noget helt unikt at tilbyde i vores sejlklub, samtidig med at friluftsaktiviteter er blevet utroligt populært i samfundet omkring os.

I skrivende stund arbejder vi sammen med Sejlerskolen, på at løse nogle af de kapacitetsudfordringer som tilstrømningen giver. Vi kan allerede nu konstatere at vi kommer til at blive udfordret på antallet af instruktører, så kunne du tænke dig at videregive din begejstring (og erfaring) ved sejlsporten til nogle nye elever, så send meget gerne en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvis du har gode ideer eller input til bestyrelsen, eller du ser nogle opgaver du har lyst til at bidrage med, så send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og vi skal bestræbe os på at behandle dit input hurtigst muligt. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte mig direkte på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Som en afsluttende bemærkning, vil jeg oplyse at årets standerhejsning bliver søndag d. 28. april 2019 kl. 12.00. Jeg ser frem til at hilse på jer alle til denne begivenhed.

Sejlerhilsner

Simon Mørup-Petersen
Formand Hellerup Sejlklub


Ny Prisstruktur for sæsonkort for 2019

Med intentionen om at gøre det enklere for Hellerup Sejlklubs medlemmer at anvende et bredere udsnit af klubbens flåde, samt at gøre administrationen af sæsonkort enklere, har vi valgt at implementere en ny struktur for sæsonkort til klubbens både. Fra og med denne sæson, indløses årskort ikke længere til den enkelte båd, men til en gruppe af både:

Alle Klubbens Både
DKK 2.500

Sportsbåde
DKK 1.700

Store Kølbåde
DKK 1.000

Små Både
DKK 500

J/70

J/80

Drage

Ballad

Drabant 24

X-79

Nordborg 26

606

Yngling

Laser

Stand Up Paddle (SUP)

Dvs. for kun 2.500 kroner, kan du indløses sæsonkort til at sejle frit i alle klubbens sejlbåde.

Sæsonkort giver ret til at booke både inden for den valgte gruppe til eget brug, når de ikke anvendes til undervisning eller andre klubaktiviteter. Det er naturligvis fortsat en forudsætning, at skipperen er godkendt til bådtypen.

Sejlads over 4 timers varighed, herunder tursejlads med overnatning, kræver en betaling, der fastsættes for den enkelte bådtype.

Brug af både til kapsejlads, udover den ugentlige aftenmatch, samt brug af kapsejladssejl vil også kræve særskilt betaling, iht taksterne for den enkelte bådtype.
Instruktører, bådsmænd og andre frivillige, der påtager sig løbende opgaver i relation til driften af klubbådene får en rabat på kr. 500 uanset valg af sæsonkort. For junior og ungdom under 25 år reduceres de viste priser med 50%

SUP indgår i alle sæsonkort. Hvis man kun ønsker at sejle SUP, indløses sæsonkort til Små Både.

Køb dit sæsonkort allerede nu!

Indløsning af sæsonkort forudsætter naturligvis gyldigt medlemsskab af Hellerup Sejlklub 
Instruktører og bådsmænd vil blive kontaktet seperat via mail for køb af sæsonkort samt opkrævning.

  Normalt Sæsonkort Junior og Ungdom under 25 år
Alle Klubbens Både Køb sæsonkort a' kr. 2.500 Køb sæsonkort a' kr. 1.250
Sportsbåde Køb sæsonkort a' kr. 1.700 Køb sæsonkort a' kr. 850
Store Kølbåde Køb sæsonkort a' kr. 1.000 Køb sæsonkort a' kr. 500
Små Både Køb sæsonkort a' kr. 500 Køb sæsonkort a' kr. 250

Hellerup Sejlklub eSailing

Velkommen til Hellerup Sejlklub eSailing. Som nogle allerede ved, så har HS allerede oprettet en gruppe for at fremme eSailing i klubben og være med på bølgen, "hvor der ikke findes dårligt vejr, kun dårligt wifi".

Ligesom andre eSports, så er eSailing også rigtigt populært, da både grej og trim er identisk. Dette øger fokus på de taktiske overvejelser, båd-til-båd situationer mm., frem for hvem der har det bedste grej.

Hertil kan det nævnes at eSailing World Championship i januar blev lanceret på bådmessen i Düsseldorf, hvilket er en årlig konkurrence for virtuelle sejlere der konkurrerer i Virtual Regatta Inshore spillet, hvilket der vil tages udgangspunkt i.

Planen er at starte ud med nogle trænings arrangementer og skabe et fællesskab, hvorefter et klubstævne/mesterskab kan blive afholdt, forhåbentligt inden standerhejsning.

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med eSailing, sejle mod dine klubkammerater eller dele dine erfaringer, så tilmeld jer Facebook gruppen allerede i dag. Her kan du følge med i fremtidens arrangementer, aftale spontane sejladser mod klubkammeraterne. Spillet er gratis og kræver blot en pc, tablet eller smartphone. Alle gode forslag er velkomne - skriv dem gerne i gruppen: www.facebook.com/groups/HSeSailing/

På vegne af:
HS eSailing elite: Christian Faber


Fornyelse af flåden i Hellerup Sejlklub

J80 keywest 025

Som annonceret på årets generalforsamling og i formandens jule- og nytårsbrev, så har vi i Hellerup Sejlklub sat gang i projektet med at udskifte klubbens aldrende flåde af Ynglinge og 606’ere med en mere tidssvarende flåde.

Der har over efteråret og vinteren været nedsat en bredt bestykket arbejdsgruppe, med den opgave at pege på den eller de bådtyper, der kan løfte den tunge arv fra Ynglingene og 606’erne, der har tjent klubben godt i rigtigt mange år. Kravene til bådtypen har været mangfoldige, og som eksempler kan nævnes:

  • Bådene skal være velegnede som skolebåde
  • Bådene skal kunne bruges til tursejlads
  • Bådene skal være sikre og stabile
  • Bådene skal kunne bruges til kapsejlads, og gerne med etablerede klasser i Øresund
  • Bådene skal være moderne, og gerne have karakteristika som man kender fra sportsbåde

Konklusionen på udvalgets arbejde var, at Hellerup Sejlklub skal opbygge en platform af klubbåde bestående af en kombination af J80’ere og J70’ere. J80’eren er lidt større og mere stabil en J70’eren, og tanken er at J80’eren skal være den primære båd til brug for undervisning.

Den nye platform af kølbåde, skal servicere alle de tilbud Hellerup Sejlklub har, eller er i færd med at bygge op, inden for sejlads i små kølbåde/sportsbåde på tværs af aldersgrupper. Dette er et fundamentalt opgør med tanken om, at både i Hellerup Sejlklub tilhører en speciel afdeling eller aldersgruppe. Grundtanken med denne ændring er, at sikre en mere holistisk tilgang til klubbens udbud af sejladstilbud, en mere glidende overgang mellem afdelinger i klubben og dermed sikre at medlemmer i langt højere grad fastholdes i sejlsporten.

Udskiftningen af flåden kommer til at ske gradvist over en årrække, da projektet forudsætter en høj grad af ekstern finansiering i form af fondsdonationer og sponsorater. Arbejdet med at rejse midler til projektet er godt igang, men udskiftningen kommer til at tage tid.


Nyt fra Sejlerskolen

IMG 5970

Sejlerskolen arbejder på at blive DS-certificeret, særligt med henblik på at forbedre praktisk sejlads. DS stiller diverse krav, men sejlerskolen kan selv bestemme rammerne. Fokus drejer sig primært om uddannelse og efteruddannelse af instruktører, ligesom et førstehjælpskursus for instruktører vil indgå i den generelle uddannelse.

Der arbejdes på at mindske skellet i undervisning og sejlads, mellem “gamle juniorer” og “unge seniorer”. Dette arbejdes der videre på i et etableret udvalg i sejlerskole regi.

På kurset Sømandskab & Tovværk om onsdagen, sidder 20 elever og lærer om sejlads teknikker og tovværk træning. Navigationskurset om tirsdagen har travlt med søkorts opgaver m.m, frem mod den teoretiske eksamen sidst i marts. 30 nye medlemmer skal sejle på det kommende sommerkursus, men der er også en del som skal sejle deres 2. Sommerkursus, for at kunne afslutte den praktiske duelighedsprøve i oktober 2019.

Og så er den obligatoriske vinterklargøring af 606-ere begyndt.


Nyt fra HSJ Køl

Lidt vinter nyt fra KØL.

HSJ KØL har “vinteren” igennem mødtes hver onsdag fra 16:00 - 18:00.
Vi har fået bundet en del knob og stik, lavet alm tacklinger og det er juniorerne ret gode til... “se den kan flyve”.

Vi har også haft teori, lavet udkast til hoddies og t-shirts med KØL og HS junior logo på og malet krus. Anderspil og æbleskiver afsluttede KØLˋ første halvdel og lagde op til en velfortjent juleferie.
Vinterens store projekt er “projekt juniorstue” sidste weekend i januar begyndte en hel flok på at male, køre til IKEA for at proviantere div uundværligt, samle skabe, sætte malertape op, spise, snakke... og sætte en Kegnæs på land.

Drengene fandt en brugt, men billig fin hjørnesofa som de hentede i Rødovre, nu skal den så lige en tur i vaskemaskinen så den er fuldstændig klar til den nye juniorstue. Søren og hjælpere har sat nye LED spots op i juniorstuen, de er ret heftige og skal nok lige justeres...

Vi regner med at være færdige med junior stuen senest i slut februar. Den 23. - 24. feb. holder KØL arbejds weekend og her skal vi begynde klargøringen af Ynglingene og give en hånd med på J 70erne.HS skal holde Youngsters Camp sidste weekend i april og her vil KØL også være med.

Er du mellem 13 og 23 år og har lyst til en super weekend med sejl og fest, så hold øje med tilmeldingen på HSJ KØL og på HS- og sejlsportsligaen facebook sider.


Nyt fra J70

Christian Faber sætter J/70 standeren i efteråret, for at illustrere at der stadig sejles J/70 i vinterhalvåret

Der er nye ansigter i J/70 udvalget, og da Ida rejser udenlands midt på året - har klubben fået en hjælpende hånd fra Simon Paag i forhold til at organisere nogle tiltag til den forestående sæson. Helt kort kommer det til at indbefatte flere muligheder for at bredden kan få mere gavn af bådene, for at vi kan indpasse events der kan medfinansiere bådene, men også at Hellerup skal opnå nævneværdige sportslige præstationer.

Hvis man ønsker at deltage i J/70 sejlads, så holdes der et informationsmøde den 13. April kl.13.00, hvor en nærmere plan for aktiviteter for året vil være på plads. Alle er velkomne - nye sejlere, hyggesejlere som kapsejlere.

Hvis du ønsker at sejle Sejlsportsliga i 2019, så vil der være mere information omkring udtagelsen på et informationsmøde den 9. Marts kl. 13.00. Tilmeld gerne dit hold på dette link.

Der er ud for Skovshoved træningspas både lørdage og søndage - følg med i Øresundsforum-gruppen (https://www.facebook.com/groups/533252646879157/) for opslag omkring træningssejladser hvor der bliver smidt bøjer ud og sat en 3 min. (Typisk er der flest både søndag kl 10.00 - og det er sjældent at alle Hellerup bådene er bookede, så du kan frit booke en båd hvis du er clearet til dette.)


SUP i Hellerup Sejlklub

IMG 3485

SUP udvalget har afholdt sine første møder, hvor visioner og mål for den kommende sæson blev drøftet.

Udvalget arbejder med en række idéer til SUP tilbud og forløb, som vil blive præsenteret for medlemmerne på Facebook og på hjemmesiden. Der vil blandt andet blive afholdt fælles SUP ture og træning, hvor balance, fart og teknik vil blive trænet. Udvalget ønsker at introducerer nysgerrige medlemmer til SUP sporten, og alle er velkommen til at komme ud og prøve balancen på SUP boards med en instruktør søndage kl 13. Du skal medbringe tørdragt eller våddragt og redningsvest, bord og pagaj kan du låne af klubben.

Der vil selvfølgelig også blive udbudt et clearingsforløb til SUP, så du er godkendt til selv kan tage ud med SUP, men gerne sammen med andre.

For at kunne benytte et af klubbens SUP boards skal du cleares, skrive dig ind i SUP logbogen, og huske altid at medbringe rednings/svømmevest, bære leashline om anklen eller benet og inden du tager afsted have investeret i en dryback til din mobiltelefon, som du skal medbringe. Prisen for at benytte Hellerup Sejlklubs SUP boards er at du har et medlemskab til klubben og har indløst et af de årskort sejlklubben udbyder. Du er velkommen til at skrive til SUP udvalget med spørgsmål eller tilbyde din hjælp til træning og til udvalget: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Er du uddannet SUP instruktør, og har lyst til at hjælpe til i Hellerup Sejlklub vil SUP udvalget meget gerne høre fra dig. Er du en habil SUP’er og har lyst til at undervise i SUP, vil udvalget også meget gerne høre fra dig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hellerup Sejlklub er blevet medlem af Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF), til start for en 3 årig periode. Der vil løbende bliver uddannet SUP instruktører - det vil ske i DSRF eller DS.


Cirkeltræning og hockey hver mandag i HS

Cirkeltræning kører nu hver mandag 20:15-21:15 og fortsætter indtil standerhejsningen.
Vi er ca. 20 deltagere men der er plads til endnu flere de kommende mandage.

Træningen dirigeres af den yderst kompetente Yvonne Alonso og er meget afvekslende, så alle kroppens muskler kommer i sving.

Man bestemmer selv, hvor hård den enkelte øvelse skal være. Er der en enkelt øvelse, man ikke man udføre, så laver man bare noget andet. Så alle kan være med. Personligt kan jeg mærke det i kroppen flere dage efter træningen. Stemningen er god blandt sejlerne, og hvis man ikke kender de øvrige så kommer man til det.

Man kan selvfølgelig få en gratis prøvetime, men derefter koster det 250,- for resten af sæsonen.

Efter cirkeltræning spiller vi hockey fra kl. 21:15 - 23:00. Man kan være med til en enkelt kamp eller spille hele aftenen. Der er ikke træner til hockey så derfor er det er selvfølgelig gratis at være med og man behøver ikke gennemføre cirkeltræning for at spille hockey.

Kom frisk og vær med i gymnastiksalen mandag aften.


Nyt fra Kapsejladsudvalget

Endelig kan vi i kapsejladsudvalget melde at stævnekalenderen for 2019 ligger klar. En kalender der ud over Hellerup sejlklubs traditionelle kapsejladser også byder på flere spændende større kapsejladser, som bl.a. J/70 Grundig Cup i august og et Skiff DM med OL klasser i oktober.

Kalenderen er derfor fyldt med spændende stævner med forskellige bådtyper, hvilket vi ser frem til.

Der er derfor brug for at vi samler klubben omkring stævnerne med gode officials, både til vands som til lands, således at det fortsatte høje niveau mht. afvikling af kapsejladser kan vedligeholdes.

Derfor håber og ønsker vi også, at øvrige med interesse i at være frivillig i Hellerup Sejlklubs kapsejladser, benytter muligheden for at melde sig som official / hjælper til enkelte stævner, således at oplæring og videndeling kan blive en større del i vores arbejde og en bredere bruttotrop af faste hjælpere, er til rådighed i klubben.

Tilmelding kan derfor ske løbende gentagende gange via følgende link, når man er bekendt med sin kalender:
Hvis du ønsker at hjælpe til ifb.m. et eller flere stævner, så meld dig under fanen her

Herunder kan du finde kapsejladsoversigten for 2019 med links direkte til bl.a. tilmelding på Manage2Sail, NoR(notice of race), SI(sailing instructions), mm.

Dato Stævne Klasser Notice of Race Sailing Instructions Tilmelding Deltagerliste Resultat
19. - 21. april Påskestævne Melges24, CB66, J/7049er NOR SI Tilmelding Link Link
26. - 28. april Youngsters J/70 - - Tilmelding - -
11. - 12. maj Spring Regatta Drage NOR SI Tilmelding Link Link
25. - 26. maj Øresunds Mesterskab Drage NOR SI Tilmelding Link Link
15. juni Midsommerstævne CB66 CB66 NOR SI Tilmelding Link Link
10. - 11. august Grundig Cup J/70 J/70
NOR SI Tilmelding Link Link
31. august - 1. september NSL CB66 CB66 NOR SI Tilmelding Link Link
14. september ØRC Alt der kan sejle NOR SI Tilmelding Link Link
21. - 22. september DM 606 606 NOR SI Tilmelding Link Link
5. oktober Rangliste OK NOR SI Tilmelding Link Link
12. - 13. oktober Skiff DM 29er, 49er, 49erFX, Nacra 17 & 18' NOR SI Tilmelding Link Link
26. december Julestævne Alt der kan sejle NOR SI Tilmelding Link Link

Se stævner på www.manage2sail.com

På vegne af:
Kapsejladsudvalget & Kapsejlads Chefen: Ann Filippa Madsen


Hellerup Sejlklub på Instagram

Tilbage i juni måned 2018 blev en tanke til virkelighed, hvorefter HS fik en Instagram profil.

En profil der på nuværende tidspunkt er dagligt besøgt og har snart 200 følgere. Her er allerede blevet delt billeder og videoer fra sommerturer, kapsejladser, klubliv, og hvad der ellers sker i klub regi. Fremover vil flere medier deles (som vi eller sejlklubben naturligvis har rettigheden til at bringe), men dette kræver hjælp fra jer medlemmer.

Så hvis der er nogle afdelinger af klubbens mange grene der har interessen, således vi får en alsidig mangfoldig profil af klublivets mange øjeblikke, så kontakt mig således I kan få adgangen til kontoen.

Link til det opslag hvor en tanke blev til virkelighed: https://www.instagram.com/p/BkTKI8jhfHl/

Christian Faber: www.facebook.com/christianmathiasfaber


Standerhejsning 28. april 2019

stander 14 formand flag stander

Sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen søndag d. 28. April 2019 kl 12. Her holder Hellerup Sejlklub nemlig standerhejsning for sæsonen 2019.

Ligesom sidste år, vil der efterfølgende blive holdt en reception på terrassen, hvor alle er velkommen.

Vi håber at I alle vil komme til standerhejsningen, og ønske jeres klubkammerater god sæson.


Logoer på Klubbens Både

IMG 3363

Hellerup Sejllkub råder over en meget stor flåde af klubbåde, men det er ikke altid til at vide at det er en båd fra Hellerup Sejlklub man møder, når man ser den på vandet.

Derfor har vi besluttet, at alle klubbens både skal udstyres med et flot nyt logo, som monteres agter på fribordet. Når I møder en båd med HS logo på, så husk og hils pænt, og vær behjælpelig med hvad end der behøves - det gælder i øvrigt også hvis I møder både uden HS Logo på :o)


Nyt fra HovmesterenCalendar icon

Vigtige Datoer

13. april kl 13.00: J/70 Intromøde
19. - 21. april: Påskestævne
28. april: Standerhejsning
16. juni: Prøv noget nyt


csm god tegnsaetning spoergsmaalstegn 6e4e453bcd

Vidste du at du som medlem kan...?

  • Booke hallen til din næste store fest
  • Benytte motionsrummet i Hal 3
  • Booke et af klubbens syv værelser til dine overnattende gæster

 

color facebook 96 instagramlogo donate online icon color link 96 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
facebook Instagram ungdoms-
fond
web email

 
GB ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg