Nyhedsbrev December 2017

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

December 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela JohnsenKære medlemmer

Vinteren er over os, og det er herligt at se hvordan der trænes flittigt i weekenderne.

Der er fortsat liv i sejlklubben både udendørs og indendørs, med undervisning i sejlerskolen, bootcamps og en hovmester, der holder åbent i restauranten på alle ugens dage.

December blev slået an i sejlklubben med juletræstænding den 1. december på terrassen med glögg, æbleskiver og julesang – en ny og hyggelig tradition er startet.

Året i sejlklubben har budt på mange gode oplevelser på vandet og til festlige sammenkomster alt dette, og meget mere kan man læse om i formandens beretning, der sammen med en del udvalgsberetninger ligger på hjemmesiden. I dette nyhedsbrev kan du læse om kapsejladser i 2018, nye haltider, om juniortræning og junior juleafslutning og andre for sejlklubbens medlemmer interessante ting. Den 26. dec. blev for nogen benyttet til en frisk julesejlads og kærkommen lejlighed til at ønske hinanden glædelig jul.

Godt nytår håber jeg mange vil komme og ønske Hellerup Sejlklub og klubvenner fredag den 5. jan. 2018 se mere om dette længere nede i nyhedsbrevet.

Jeg vil gerne ønske jer alle rigtig glædelig jul og ønske om et godt og sejlrigt 2018.

Vi ses i det nye år

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

 

Generalforsamling

Generalforsamling

Ved årets generalforsamling den 28. november i Hellerup Sejlklub var der 90 stemmeberettigede medlemmer til stede i hal 1.

Da åbenhed og inddragelse er vigtige i en forening, havde formanden og de fleste udvalg forud for generalforsamlingen publiceret deres årsberetning på hjemmesiden – og regnskab og budget var også at finde samme sted. Bestyrelsen havde forud besluttet dette nye tiltag. Vi ønskede at give alle medlemmer en mulighed for at læse beretningerne – og ikke kun referatet fra generalforsamlingen (link til referatet) og dermed inden generalforsamlingen give medlemmerne indblik i driften og dagligdagen i udvalgene. Med muligheden for at kunne læse om årsberetningerne på hjemmesiden, åbnede det op for mere tid og rum til, at bestyrelsen kunne berette om de nye tiltag bestyrelsen og udvalgene har stået i spidsen for i sejlklubben sæson 2016/17.

En samlet bestyrelse tog kritikken fra stemmerne på generalforsamlingen i 2016 alvorligt og har derfor i den forgangne sæson arbejdet målrettet på kritiserede indsatsområder: J70, Juniorafdeling, klubliv og kapsejlads.

Bestyrelsen ønsker en større og mere synlig juniorafdeling, flere kapsejladser, flere klubaktiviteter, mere inddragelse af og kommunikation med medlemmerne. Alt dette krævede en større økonomisk formåen. Derfor nedsatte bestyrelsen et fundraising udvalg, der kunne hjælpe med sponsoransøgninger for økonomisk at understøtte klubben og dens aktiviteter.

De fleste af disse mål er nået, og alle disse fornyelser og mange nye tiltag blev der orienteret om på generalforsamlingen gennem billeder og i tale. Bestyrelsen ønskede med disse tiltag at give svar på den kritik, der af flere tunger blev rejst ved den forrige generalforsamling.

Bestyrelsen arbejder videre i samme spor og glædes over velfungerende udvalg i sejlklubben.

Bl.a. er der kommet en større og stadig voksende juniorafdeling. Uden en juniorafdeling er der ikke nye sejlere til generationsskifte og til at bygge videre på, intet HS(J) fundament for sejlklubben, og der er ingen til at tage over om 20-30 år i udvalg og bestyrelse. Hellerup Sejlklubs mål er, at vi skal gøre det muligt – og attraktivt – at starte en sejlerkarriere i HSJ og derfra udvikle et langt sejlerliv. Dette kan ske ved en stærk og tidssvarende juniorafdeling.

 Men der er andre områder, hvor vi ikke er kommet i mål, blandt andet med at få inddraget flere i det frivillige arbejde med at drive klubben og dens mange aktiviteter. Der er for mange opgaver, som ligger på få skuldre, og der er en risiko for, at disse skuldre til sidst kan falde fra. Bestyrelsen prioriterer højt at inkludere flere medlemmer i klubarbejdet. Derfor er der til stadighed er en stående invitation til, at medlemmer kan melde sig ved specifikke opslag, hvor der søges frivillige, eller man kan blot sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og tilbyde sig som frivillig og evt. beskrive, hvad man gerne vil bidrage med.Stor tak til Bertil

IMG 9501

Ved generalforsamlingen takkede formanden på bestyrelsens vegne Bertil From, der afgik som kasserer. Bertil blev takket, for det meget store arbejde han har lagt i sejlklubben. Bertil har siddet i bestyrelsen i 3 år og har lagt et utal af timer, det er vi meget taknemlige for.

Bertil har været en meget stor medvirkende kraft i at holde styr på økonomien. Udover de mere almindelige opgaver som kasserer har Bertil også stået fader til vores nye regnskabsopstilling samt en sanering af hele vores regnskab. Udover dette har Bertil også implementeret manag2sail, ungdomsfonden og mange flere initiativer.

Vi ønsker Bertil god vind i fremtiden, og håber at se dig på vandet ud for vores fantastiske sejlklub i din nyindkøbte J70.

Som mange tak for de mange arbejdstimer og indsats for sejlklubben og i bestyrelsesarbejdet fik Bertil From som minde overrakt gave i form af en George Jensen spareelefant – den symboliserede mådehold, æstetik og Bertils hukommelse som en elefant. 

Skabe  
Haltider

Skabe i sejlklubben

Kære alle det er på tide at få ryddet op i skabene i HS.

Derfor vil alle skabe som ikke er registreret og betalt senest 31.01.2018 blive tømt og genudlejet.

Juniorklubbens skabe skal ligeledes tømmes for private ejendele inden 31.01.2018


 

Nye tider for brug af hallen

I løbet af efteråret blev det på Hellerup Sejlklubs foranledning muligt at samle havnens øvrige brugere af Paladium kompleksets hal 3, og efter et par formandsmøder er der kommet en ny haltids fordeling på plads. Den er nu at finde i hallen.

Den store ændring er at tiderne i hallen på hverdage mellem kl. 16- 18 er forbeholdt børn og unge. Det betyder at Kajakklubben og Hellerup Sejlklub nu har alle tider til deres respektive juniorer mellem kl. 16 & 18 på alle hverdage. De nye tider i hallen er kommet Hellerup Sejlklubs juniorafdelingen til gode, da den voksende juniorafdeling har et ønske om at kunne benytte gymnastiksalen om eftermiddagen til fysisk træning.

Samarbejdet mellem de to klubber om haltider til juniorne har allerede båret frugt og nu er der arrangeret fælles fysisk træning i disse tidsrum så vores juniorer får den bedst mulige træning samt et bekendtskab på tværs af havnen.


Ny Ungdomskonsulent i HSJ

25299247 10213810269998393 7240050837447447468 n 25299258 10213810270358402 1531449814370726196 n

Som mange sikkert har bemærket, er Marie Louise gået på barsel, og vores nye ungdomskonsulent George Bry har taget over.

George Bry har sejlet hele sit liv. Han startede sin sejlkarriere i Optimistjollen og gik direkte over i Ynglingen. Sidenhen har George sejlet meget matchrace på eliteniveau samt kølbåde i alt fra 30 til 60 fod. George har en talenttræneruddannelse fra DS og har arbejdet som selvstændig coach de sidste tre år.

Privat er George 31 år og har en datter på fem måneder sammen med kæresten Maria. George glæder sig til at kunne fortsætte den gode udvikling, der er sket i Hellerup sejlklubs juniorafdeling, og til at sætte sit eget præg på afdelingen. Tag godt imod ham.

Jeg vil samtidig gerne takke Marie Louise for hendes store indsats for klubben. Marie Louise har en meget stor del i den fremgang, der har været i juniorafdelingen det sidste år.

Med sejler hilsen

Tomas Krüger, Juniorleder Info fra HSJ

IMG 0056  
Træning

Vinterteori

Igen i år tilbyder vi vinter teori for A, B, C og Jollinger.

Vi starter mandag d. 8. december kl. 16.30 til 18.00 og hver mandag frem til påske.

Vores trænere har sammensat et godt program som både sikre at i bliver bedre til det teoretiske og praktiske.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig så skynd dig ind og tilmeld dig på Winkas.

 

Fysisk træning i HSJ

Du kan stadigvæk nå at være klar til sommersæsonens sejladser. Fysisk træning for optimisterne fortsætter om onsdagen og torsdagen for Feva, 29’ere, Ynglinge og Zoom8.

Vi har i denne vinter lavet et samarbejde med Kajakklubbens ungdomsafdeling så vi har fælles træning om onsdagen. Træningen er en blanding af sjov og boldspil blandet med cirkeltræning.

Vi har nu adgang til gymnastikhallen både Onsdag og Torsdag så vi kan tilbyde vores sejlere de rette faciliteter til vinterens fysiske træning.

Har du endnu ikke tilmeldt dig er tilmeldingen stadigvæk åben i Winkas.


 

Juleafslutning i HSJ

juleafslutning

Den 16. december holdt HSJ juleafslutning

Omkring 50 børn og forældre tog turen ned til havnen for at mødes og ønske hinanden en god jul og et godt nytår.

Forældrene Stine, Mette og Anja havde sørget for at der var æbleskiver og varmkakao samt præmier til bankospillet.

Vi vil fra juniorafdelingen side takke alle der kom og en ekstra stor tak til Stine, Mette og Anja for at hjælpe med at planlægge og arrangere dette event.Sæt kryds i kalendren

Kom ned i din sejlklub den 5. januar sen eftermiddag og ønsk dine sejlervenner Godt Nytår og vær samtidig med til en spændende dag i din klub – mere info følger på mail i det nye år….

IMG 5193

 


Kapsejladsnyt

Kapsejlads 2018

Stævne kalenderen for 2018 ligger klar, og ud over Hellerup sejlklubs traditionelle kapsejladser, byder den også på flere spændende større kapsejladser, som Star Distriktsmesterskab i juni og Vintage Yachting Game med tidligere OL klasser i september. Der er brug for at vi samler klubben omkring stævnerne med gode officials, både til vands som til lands.

Der er mulighed for at melde sig som official/ hjælper til enkelte stævner og dage, på flg. Link:

Tilmelding til stævner

Se tilmeldte til stævner


Nytårsmenu fra Hovmesteren

nytaar couloir hellerup A5

 


 RYA day skipper theory course in Copenhagen Feb-March 2018

RYA accredited day skipper theory course is taking place late winter / early spring. The course will be run in English over three - four weekends starting feb 24th. Successful students will receive certificate as part of RYA accredited day skipper course. A certified RYA trainer will come out from UK to deliver the course.\r\nThe course is limited to 12 places and will take place at Skovshoved harbour. Læs mere her: http://www.kdy.dk/news_reader.php4?uv=&uniq_id=7817&p=


I ønskes alle en rigtig glædelig jul og godt Nytår

Nytar

 


Calendar icon

Vigtige Datoer

5. januar: Save the date Nytårkur - mere info kommer
8. januar: Vinter Teori for Optimester starter
10. januar: Fysisktræning Optimister starter igen
11. januar: Fysisktræning Feva, 29'ere, Yngling og Zoom8 starter igen

  

GB ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg