Nyhedsbrev Oktober 2017

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

4. Oktober 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela Johnsen

September var en måned fyldt med guld - Som den første danske kvindeduo nogensinde har Hellerup-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen vundet VM-guld i 49erFX. Det skete i Matasinhos, Porto i Portugal efter en sikker og imponerende præstation fra pigerne.

Hellerup Sejlklub fejrede OL pigerne og verdensmestrene team Jena & Katja med en reception tirsdag den 5. september  - det var en flot eftermiddag, hvor vejret viste sig fra sin milde side og gav mulighed for at fejre og snakke og ønske tillykke til Guldpigerne  på terrassen.

Guld præstationen og begivenheden var ikke kun stor for os HS’er men også for den danske presse – et af tv-klippene kan ses her

Mange tak til alle Jer der deltog og hjalp til med at gøre eftermiddagen til flot og festlig – Det er dage som dem og mange andre der er med til at gøre Hellerup Sejlklub til Danmarks foretrukne sejlklub.

Tak til Jer alle

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

 

Emil  
IMG 7966 1

Kurs mod Fjerne Kyster 13. oktober: Få billetter tilbage!

Lad drømmene flyde, og få et afbræk fra efterårets mørke aftener - Hellerup Sejlklub inviterer til klubaften og foredrag med Emil og Alfred fra Kurs mod Fjerne Kyster

13. oktober 2017 kl. 19-21. Middag fra kl 18. Sted: Hal 1

Hellerup Sejlklub er rigtigt glade for at kunne invitere alle medlemmer samt familie (omfatter partner, børn og forældre) til en herlig klubaften med spændende indlæg fra Emil og Alfred, som I nok alle kender fra TV-Serien "Kurs mod Fjerne Kyster" fra TV2.

I vil denne aften få en hel unik mulighed for at høre en fantastisk beretning fra drengene om forberedelse af turen samt fortællinger fra selve rejsen. Kom og bliv inspireret til jeres egne eventyr, eller mød op for at få en hyggelig aften med gode klubvenner og deres familier.

Læs mere her.....

 

Ann Filippa Madsen ny Kapsejladschef i HS 

Ann Filippa Madsen træder til som Kapsejladschef 1. oktober, da Peter Stephensen Lübeck har ønsket at træde tilbage.

Ann Filippa har sejlet det meste af sit liv, blandt andet en del kapsejlads. Hun har været aktiv ved de fleste kapsejladser klubben har arrangeret i år, og hun er dybt involveret i sejlerskolens aktiviteter.

Derudover har Ann Filippa sin daglige gang i klubben. Ann Filippa danner et nyt kapsejladsudvalg, der sammen med hende skal stå for koordinering af de kapsejladser som Hellerup Sejlklub involverer sig i (herunder samarbejde med andre klubber om kapsejladser).

Der ligger allerede nu 3 store udfordringer til næste år: Starbåd distriktsmesterskab, Worlds i Århus for alle OL-klasser og Vintage Cup for tidligere OL-klasser, et stævne som Hellerup Sejlklub arrangerer sammen med KDY. Peter fortsætter i bestyrelsen og i det nye kapsejladsudvalg.


Hellerup Optimisterne vinder Sølv ved Hold DM på Peblingesøen

Hold DM

I weekenden 30/9-1/10 stillede HS med tre hold til årets hold-DM for opti'er. Stort tillykke med sølvet til vores førstehold, der kontant udfordrede favoritterne fra KDY og gav dem kamp til stregen.

Kampen om 1. og 2.-pladsen var faktisk så tæt, at der måtte en ”om-sejlads” til, fordi kapsejladsledelsen selv ikke efter at have gennemset video fra måltagningen var i stand til at udpege en vinder af en af finalesejladserne, hvor 6 både gik i mål inden for 2 sekunder! I den efterfølgende sejlads vandt KDY dog.Medaljer

Hellerups unge sejlere på U-12 holdet blev nr. 4 i alt, hvilket lover godt for fremtiden. Alle tre HS hold viste fremragende og spændende holdsejlads og kæmpede til sidste båd. Det skal nok blive endnu bedre til næste år, hvor går vi efter guldet ...

HS prioriterer holdsejladstræning højt, da holdsejlads både er sjovt og særdeles lærerigt. Det gælder både i forhold til tekniske færdigheder, forståelse for kapsejladsreglerne og ikke mindst evnen til samarbejde for at opnå de bedste resultater for holdet. I holdsejlads er det afgørende, at man får hele holdet med - og ikke bare at man selv sejler hurtigt.

Sejladserne til DM var meget publikumsvenlige, og vi vil arbejde på at få stævnet til HS næste år, så vi kan kombinere gode publikumsfaciliteter med bedre sportslige rammer ude på ”det rigtige vand”.


Hellerup Sejlklub i Sailing Champions League

HS til Champions League

Hellerup Sejlklub deltog i dagene 22. - 24. september i SAILING Champions League finalen med Lucas Lier, Mikkel Nørrelykke, Niels Ipsen og Frederik Zafiryadis. Resultatet blev en 19. plads ud af de 32 deltagende både.

Stævnet blev afviklet i Porto Cervos fantastiske omgivelser i hård vind, store bølger og høj sol.

Umiddelbart er en 19. plads ikke det store at prale af, specielt ikke når HS fik tilkæmpet sig en 2. plads til kvalifikationsstævnet, men man må bare sige at sejlsport adskiller sig på ét væsentligt punkt fra mange andre sportsgrene: vejrforhold.  Udover blot at ramme dagen, være i god form (både fysisk og mental), have erfaring til at træffe de rigtige valg og holde nerverne i ro, så spiller vejrforhold en betragtelige rolle for udfaldet af sejladserne, specielt i J70’ere på korte baner.

De lettere besætninger, der var flyvende til kvalifikationsstævnet i St. Moritz var lige som Hellerup reduceret til statistiker i kampen om at blive Europas bedste sejlklub, der i høj grad blev udkæmpet af italierne og franskmændene, til hvem forholdene virkede som skræddersyet.

Lægger man den stabile vind og ensidige banefordel under hele stævnet oven i hatten, så er det svært at blande sig i toppen, når konkurrenterne generelt sejler bare sejler hurtigere grundet det ekstra kilo hængende på side.

Så en 19. plads? Egentlig ikke så ringe endda, når man kigger længere nede på resultatlisten, hvor sidste års vindere fra Deutscher Touring Yachclub og vinderne fra kvalifikationsstævnet i St. Moritz Segelklubb Mattsee var at finde.

Egentlig er den ikke længere end at der slet og ret var klasser til forskel på bådene inden for top 5-8 og dem udenfor ved dette stævne. Under andre forhold havde dette måske ikke været tilfældet.

Det har været en kæmpe oplevelse for holdet at få lov at deltage ved både kvalifikationsstævnet og finalen i SAILING Champions League og se hvor dygtige sejlere der findes rundt om i Europa og tage en masse erfaring med hjem.

Dette er en oplevelse, som ikke ville have været mulig uden den store opbakning fra både Hellerup Sejlklub og Thiele på Strandvejen v./Dorthe Sandberg, der har ydet finansiel støtte og sponsoreret hhv. tøj og solbriller, der været uvurderlig i forbindelse med forberedelserne.

Se super fed video fra stævnet her!


Afriggerfest

Årets Afriggerfest i Hellerup Sejlklub afholdes lørdag den 28. oktober i hal 1 kl 18 til slut.

Fra kl. 18.00 vil der være velkomst, hvor du har mulighed for at hilse på alle dine klubkammerater og Kl. 19.00 vil festmiddagen blive serveret. Under middagen vil årets flotte præstationer blive fejret og bla. formanden og borgmesteren vil holde tale. Tilmelding senest 23. oktober via NemTilmeld


Calendar icon

Vigtige Datoer

11. oktober: Svømning starter i Kildeskovshallen
13. oktober: Kurs mod Fjerne Kyster i Hellerup Sejlklub
28. oktober: Afriggerfest
29. november: Generalforsamling

 

GB ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg