Nyhedsbrev August 2017

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

August 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela Johnsen

Jeg håber I har nydt sommeren og fået mange gode timer på vandet, fordi selv om sommeren ikke har vist sig fra den varmeste side i år, har det været godt sejlervejr til tur og træning.

Aktiviteterne har været mange for klubbens medlemmer både i Hellerup og til stævner i og uden for Danmark.  Og det er glædeligt, at kunne følge med i de mange updateringer på Facebook om hvordan det er gået klubbens medlemmer på sommerturer, summercamps, VM, NM, EM i de mange forskellige bådklasser Hellerup Sejlklubs medlemmer repræsenterer. 

Også herhjemme i vores egen sejlklub har der været gang i aktiviteterne, og Hellerup Sejlklub har så sent som i denne weekend været vært for et succesfuldt DM for Melges 24 klassen, hvor 25 både stillede til start. Ligeledes har vi har været med som arrangør ved det test-event, der går forud for det store VM stævne, der skal afholdes i Århus i august næste år.

Sejlklubbens hjemmeside vil være stedet hvor større begivenheder og nyheder lægges op. De daglige opdateringer om klubbens drift og både mv vil være at finde på Hellerup Sejlklubs Facebook side og dens grupper.

Bestyrelsen vil igen afholde ”Spørg Bestyrelsen” – det sker på tirsdag den 22. august i undervisningslokalet ved restaurant kl. 20:30 – 22:00 – sådan at aftenmatch deltagerne også kan nå at deltage.

Til arrangementet ”Spørg Bestyrelsen” er der ingen dagsorden, men mulighed for at stille spørgsmål vedr. Hellerup Sejlklub til bestyrelsen.

Vel mødt

Sejlerhilsner

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

Trekroner  
raised hands w640

Trekroner Fortet med HS-Tours Søndag d. 3.sep kl 10

Tag med på tur til Trekroner.

Du får vind i håret, en flot udsigt samt en fortælling om Københavns ”krigshistorie”. Vi håber selvfølgelig på sol, sensommer varme og mange både fyldt med deltagere. Alle er velkomne, ny sejlere, gamle sejlere, sejlere i egen båd eller klubbens både.

Meld dig til turen under arrangementet i klubbens kalender på hjemmesiden eller på opslaget i klubben. På selve dagen pak madkurven eller køb lækker mad og drikke i fortets café. For selvfølgelig skal vi foruden udforskning af fortet spise, hygge, snakke og slå mave på de grønne skanser.

Vel mødt til alle Charlotte Wandel (turudvalget)

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Mødested. Trappen i klubben kl 10.

 

Invitation til spørg bestyrelsen den 22. august 2017

Bestyrelsen i Hellerup Sejlklub inviterer til "Spørg Bestyrelsen" onsdag den 22. august ca kl. 20:30 når (aftenmatchen er slut) i Hellerup Sejlklubs Restaurant.

Her er ingen dagsorden og ingen oplæg - men medlemmerne får mulighed for at stille spørgsmål og forslag til bestyrelsen vedrørende Hellerup Sejlklub.

Formålet er at medlemmerne kan komme direkte til bestyrelsen med gode idéer, ris og ros og at vi sammen kan have en dialog om at gøre HS bedre, og til Danmarks mest foretrukne sejlklub.

Vi starter kl. 20:30 og slutter kl. 22:00 Vel mødt


HSJ på Sommertur 2017

En kort beretning fra juniorernes sommertur

Sommertur

Hellerup-Helsingør-Gilleleje-Hundested-rørvig-hviledag-Hornbæk-hviledag-Helsingborg-Skovshoved-Hellerup

Sommer har det ikke været, men vinden har til gengæld været med os, så størstedelen af turen har været for spiler og med højt humør i team-trøjer.

Kun fra Helsingborg til Skovshoved måtte vi krydse. Undervejs blev vi ramt af et uvejr, der resulterede i bordfyldte både og Goliath måtte trække 144 i land.

Vi har fået god mad; pil-selv-rejer, fiskefrikadeller, jomfruhummer, bøffer, bruschetta og burger tilberedt med kyndig vejledning og instruktion fra Catia.

I rørvig blev der spillet minigolf i høj sol. Den heldige vinder af en is blev Benjamin.

Per skaffede os gode pladser i Hornbæk Havn hvor vi havde hviledag, og sørgede tilmed for at vi kunne låne deres klubhus og komme i ly af heldagsregn og skybrud.

Dette år fik havnefogeden i Hornbæk lov til at beholde sit badeflag. Som tak blev vi belønnet med to gamle fine badeflag fra Hornbæk og Helsingør, så var alle glade.

Vi sluttede af i Skovshoved Havn med fest i Café Hal 5.

Tusind tak til Per og Catia. 
Vi glæder os til næste år - Lad det hurtigt blive (rigtig) sommer igen!

Tabte telefoner: 7 
Pant: 335 kr. (+ tyskere)
Klager: næsten ingen 
Våde sko: utallige 
Soundtrack: Kylie Minoque "Can't get you out of my head"


Opdatering fra Jena og Katja

6K7A6429

Efter næsten et års pause fra sejlads, er vi i fuld gang igen.

Det har været rigtig godt for os at have et år, hvor vi var væk fra 49erFXen. Vi har lært meget om andre ting i livet, og har fået nyt perspektiv på 49er sejlads. Vi var blevet rigtig sultne efter at komme i gang, og glædede os til at se, hvilke udfordringer vi nu ville møde på vejen.

Vi startede op d. 1/7 i Århus, hvor det stod på træningslejr sammen med de andre danske 49erFX besætninger. Der er i alt 7 aktive 49erFX besætninger i Danmark, hvilket er meget anderledes i forhold til vores sidste kampagne, hvor der i den sidste tid kun var 3. Det giver nye udfordringer i forhold til samarbejde og gruppe dynamik, men det er en fed udfordring, som vi tog op med det samme.

Derudover er træner set-uppet også anderledes. I de sidste fire år har vi haft Peter Hansen som gennemgående landsholdstræner, og vi har været rigtig glade for ham. Men Peter Hansen ønskede at være træner for 49erne, og FX’erne står pt. uden træner. Vi har haft en masse forskellige specialister ind over vores træning de sidste måneder, men vil efter VM i september forsøge at finde en ny gennemgående træner for FX’erne.

Vi havde tre ugers træning inden EM I Kiel d. 28/7. Her var målet at få sejlet så meget som muligt, så vi kunne få et nogenlunde niveau inden stævnestart. Dog vidste vi godt at vi ikke kunne forvente så meget, da man jo oftest bliver dygtig ved at træne, og det havde vi ikke gjort nok. Vi nåede under træningen at få et rigtig højt topniveau, men bundniveauet hang stadig meget.

Det var også hvad resultaterne viste under EM. Vi var rigtig godt sejlene de første fire dage, men så kom bundniveauet og trak os ned ad resultatlisten. Det var en forvirrende dag, og vi havde svært ved at finde topniveauet igen. Dette var et tydeligt eksempel på hvad træning gør. Efterfølgende fandt vi frem til problemet, hvilket faktisk bundede i trim og set-up. Vi havde ikke haft den rigtige følelse af vinden og bølgerne, og var derfor sat helt forkert op i trimmet. Denne ”følelse” er noget man først får, når man har haft rigtig mange timer i båden. Vi lærte af dagen, og da der kom en tilsvarende dag til næste stævne, var vi igen flyvende. Vi blev 6 til EM ud af 80.

Efter EM tog vi til Århus for at sejle "VM test event for 2018". Vi havde et rigtig godt stævne resultatmæssigt, men også udviklingsmæssigt. Vi lærte meget hver dag, og efter stævnet følte vi faktisk, at vi var ved at ramme et rigtig højt niveau igen.

Det er især fysisk hårdt for kroppen at starte op igen, så vi havde allerede inden opstart besluttet, at vi skulle have en uge fri efter test event'et i Århus. Denne uge skal nu bruges til at koble af og genoplade. Nu skal vi nemlig fokusere fremad. Sommerens store mål er VM i Porto 28/8-2/9. Vi rejser derned en uge før stævnet starter, så vi kan få den helt optimale forberedelse. Til VM er målet at holde et højt bundniveau, fordi vi ved, at det bliver den stabile serie, der kommer til at vinde VM.

Efter VM går vi rigtig mange store oplevelser i møde. Jena skal sejle jorden rundt på "Vestas 11th Hour Racing" båden. Jena er med på 5 ud af 11 ben (sejladser) og har derfor også tid til en 49erFX kampagne ved siden af. Vi skal sejle sammen hele januar og hele marts, og så kommer Jena hjem 3 uger inden VM i Århus, hvor vi skal nå den sidste forberedelse.

Katja har imens planer om at fokusere på skolen og desuden at være træner for 49erFXerne, når det er muligt. Det vil holde hende varm at hjælpe til med at løfte det danske hold.

Vi er klar over, at denne plan ikke er optimal for vores VM resultat i 2018. Men vi tænker længere og større. Denne plan vil gøre os til bedre sejlere på den lange bane, og med garanti løfte os på vores vej mod guldet i Tokyo. For os handler det ikke om at præstere halvvejs til 2020. Det handler om at toppe til OL i august 2020.

Vi tror på at denne plan vil give vores team rigtig meget viden om vejr, vind, planlægning, bådarbejde, professionalisme, samarbejde, og desuden flytte grænser mentalt og fysisk. Det er ikke noget man bare kan træne sig til i sin 49erFX.

Desværre er det ikke bare sejlads, som vil få os til at nå målet om OL guld. Det er også økonomien. Kun med et godt økonomisk fundament vil vi kunne opnå vores mål, og det vil vi også arbejde på i det kommende år. Vi skal have fundet de helt rigtige samarbejdspartnere og sponsorer, så vi sammen kan løfte hinanden og nå vores store mål. Det er rigtig vigtigt for os, at vi sammen bliver et team, hvor alle parter får det optimale ud af samarbejdet. Vi har allerede en masse dygtige mennesker knyttet til opgaven om at finde finansiering, hvoraf mange er fra Hellerup Sejlklub. Vi er super taknemmelige for den støtte, vi får fra vores hjemklub, og vi håber på stor fortsat støtte mod Tokyo. Vi vil gerne bede om hjælp fra resten af medlemmerne i Hellerup Sejlklub, så vi kan komme endnu længere ud i netværket, og dermed finde den helt rigtige samarbejdspartner. Hvis du føler du, eller nogen du kender, kan hjælpe – selv med den mindste ting – så må du meget gerne kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..


Nyt fra Hovmesteren

Restaurant Hellerup Sejlklub har lavet en masse spændende arrangementer for resten af 2017. Vi har introduceret en tidligere succes Bøf & Bearnaise aften, det har vi haft stor succes med. Alt er ad libitum dog uden drikkevarer. Alle der er interesseret er mere end velkommen til at kontakte os direkte for spørgsmål eller bordreservation.

Vi er i gang med at forberede 2018, hvor vi lover der kommer mange flere spændende tiltag. Hvis i er interesseret kan i altid følge med på facebook, Restaurant Hellerup Sejlklub, hvor der løbende vil komme info!

HEL alle arrangementer 2017 plakat50x70 1 

Calendar icon

Vigtige Datoer

22. august: Spørg Bestyrelsen
3. september: Med Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.til Trekroner
29. september: Bøf og Bearnaise aften
7. - 8. oktober: Skiff DM i Hellerup Sejlklub
29. oktober: Afriggerfest i HS 

 

GB ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg