Nyhedsbrev Maj 2017

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

15. Maj 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela JohnsenKære Medlemmer

Slaget om pladserne på Hellerup Havn

Som en tyv i natten blev der fjernede et par hævdvundne pladser ved kranen. Dette ændrede på den fredelige og fordragelige stemning der herskede på den eller så aktive lille havn.

Sådan kunne et eventyr starte. Dette var dog realiteterne for et par af klubbens medlemmer i midten af april. Herefter udspillede der sig et knap så kønt slag om pladser på havnen, hvor vi som bestyrelse i Hellerup Sejlklub kunne stå på sidelinjen og se til. Vi valgte at indkalde til et møde mellem brugerne og havnebestyrelsen.

Hellerup Sejlklubs bestyrelse er nu gået ind i sagen og der kommer i løbet af denne uge med et udspil til hvordan vi kan afhjælpe med landpladser til trailerbåde, på de pladser Hellerup Sejlklub kan råde over.

Mik Mak har lagt en stor indsats i at finde den bedste løsning ud i det muliges kunst, stor tak for indsatsen, vi håber at kunne vise den overfor de berørte medlemmer meget snart.

IMG 8358

Hellerup Sejlklubs Standerhejsning nr. 101 den 23. april 2017 var en festlige dag med navngivning af både og navngivning af vores nye adresse og offentliggørelsen af Paul Elvstrøms plads.

Tak til alle Jer der deltog – det var dejligt at se så mange af Jer være med til at festliggøre starten på sæson 2017. Vejrets uforudsigelighed har gjort vinteren sejlsportsvenlig og mange aktive sejlere havde allerede taget hul på sæsonen 2017 da vi var samlet på en aprildag med aprilvejr der viste sig med sol og sne.

Vi skal sammen arbejde for, at vi fortsat kan være en storslået sejlklub med mange vindende talenter – store som små og glade sportssejlere, derfor er det også en glæde at vi formår at tiltrække nye og dygtige juniorsejlere. Velkommen til Jer og Jeres forældre.

Jeg vil gerne ønske Jer alle en god sæson, med håb om en bedre sommer end det forår vi næsten er igennem. Tak til frivillige hjælpere der giver en hånd med til vands og til lands.

Tak til alle Jer udøvende sejlere, der viser klubbens stander frem - på hjemlige såvel som på de fjerne vande - på tur og ved kapsejladser! God sæson Sejler hilsner Marie

God sæson.

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

 

raised hands w640   hs 2974

Invitation til spørg bestyrelsen den 17. maj 2017

Bestyrelsen i Hellerup Sejlklub inviterer til "Spørg Bestyrelsen" onsdag den 17. maj kl. 20 i undervisningslokalet bag restauranten.

Her er ingen dagsorden og ingen oplæg - men medlemmerne får mulighed for at stille spørgsmål og forslag til bestyrelsen vedrørende Hellerup Sejlklub.

Formålet er at medlemmerne kan komme direkte til bestyrelsen med gode idéer, ris og ros og at vi sammen kan have en dialog om at gøre HS bedre, og til Danmarks mest foretrukne sejlklub.

Vi starter kl. 20:00 og slutter kl. 21:30 Vel mødt

 

Invitation til klublivsudvalget

Har du lyst til at arrangererdig i sociale arrangementer i Hellerup Sejlklub?

Så mød op til et klubarrangementsmøde og bidrag med, hvad vores klub skal have af begivenheder, fester, foredrag, events.

Hellerup Sejlklub savner medlemmer der vil f. eks udarbejde et årshjul med socialearrangementer for medlemmerne med og uden sejlsport som omdrejningspunkt.

Kom og bidrag torsdag den 1. juni kl. 20:00 - alt efter vejret mødes i restauranten eller på terrassen.

 

 Q4V1783

Nyt fra Juniorafdelingen

Juniorernes sæson er nu i fuld gang. Aktivitetsniveauet er generelt højt.

Størst udvikling har der været hos opti'erne. Der er kommet 8 nye A-sejlere samt ca. 10 nye "jollinger". A-sejlerne er godt i gang med forårets ranglistestævner, og for første gang i flere år har vi også haft tre C-sejlere ude til stævne.

Satsningen på 29'ere har også båret frugt. Der er nu 13 aktive sejlere i klassen, og der er ved at være dannet faste besætninger. Vores sejlere har endda lavet den første prik til et stævne.

Fevaerne er i gang med træningen igen. Der er lavet to hold for henholdsvis begyndere og øvede. Ellers er alt "business as usual".

Zoom og E-jollerne er lidt udfordrede, da flere tidligere sejlere er skiftet til andre klasser. Vi forventer dog nye sejlere inden sommerferien.

Ynglingene er også kommet i gang. Der er for første gang kommet træner på, hvilket vi forventer kommer til at have en positiv effekt.

Endelig er der J/70'erne, som en dag om ugen er reserveret til juniorafdelingen. De har indtil nu været fuldt bookede, og det virker som om, at interessen er stor.

Nyt fra Hovemesteren

sankthans HELLERUP flyer A4 17 

tørreskab 7421   IMG 3171

Nye tørreskabe i Hal 1

Hellerup Sejlklub har fået nye tørreskabe i Hal 1. De to skabe står ved sydvæggen og kan anvendes til tørring af  sejlertøj og ikke drivvåde sko i bunden.

Det er vigtigt at sejltøjet en skyllet og at retningslinjer for brug af tørreskabene bliver overholdt. På den måde kan vi alle have glæde af dem i mange år. Retningslinjerne for brug af tørreskabene er opsat på skabene og i omklædningen.

Yderligere har klubben indkøbt nogle blå IKEA-poser til transport af sejltøj, så det er nemmere at komme fra omklædningen til tørreskabene. Derfor vil det også være en stor hjælp, hvis vi alle husker på at poserne skal returneres til omklædningen, så de er klar til den næste som skal bruge dem.

 

Husk at opdatere din nøglebrik

Vi går sommeren i møde, hvor koden skiftes flere gange hen over sommeren, kan du ikke komme ind - så huske at opdater din nøglebrik.

Nøglebrikker købes for kr 200,- på kontoret onsdage mellem kl. 17:30 – 19:30 eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og brikker ligger klar til din afhentning når der er åben på kontoret eller sågar uden for kontorets åbningstid, hvis en med kontorkompentencer er i klubben.

Vi opfordrer medlemmer til at købe en nøglebrik til omklædningen i sejlklubben og benytte omklædning, således at omklædning ikke sker i aquariet og på trappen.

 

IMG 8298

J70'erne godt igang med sæsonen

Klubbens 3 J70 blev ved årets standerhejsning døbt Pia, Gitte og Stine og det markede også starten på forårssæsonens aktiviteter i bådene.

Mandage bliver bådene brugt til clearings forløb, hvor Anders Holck, Anders Nørrelykke, Frederik Berg, Niels Ipsen og Ditlev Leth underviser 12 HS’er i trim, havnemanøvrer og bådhåndtering og forløbet afsluttes i juni.

Tirsdag er dagen hvor clearede medlemmer har mulighed for at booke bådene til tirsdags match og onsdag er der lagt op til kapsejladstræning, gerne i samarbejde med de øvrige klubber på Øresund – fællestræning kan koordineres gennem Facebookgruppen ”Øresunds J/70-forum”. 

Torsdage er der trænings for ungdomsholdet ved Marie Louise Brøndum og resten af ugens dage kan bådene frit bookes af clearede medlemmer. Fra d15-17 maj er den lilla båd (kan ikke huske hvilken båd der hedder hvad??) dog ikke tilgængelig, da den bliver bundmalet så den kan ligge permanent i vandet resten af sæsonen.

Sæsonens start på Sejlsportsligaen er lige om hjørnet, og den første interne udtagelse om hvilket hold der får lov at repræsentere Hellerup er blevet afholdt - det bliver således Mads Christensen, Trine Abrahamsen, Nicolas Brandt Hansen og Ida Hartvig der udgør ”Hellerup Highfliers” til det første stævne i 1. division d 20-21. maj i Struer. Følg med i resultaterne på sejlsportsligaen.dk eller på ligaens facebook side – ambitionerne er selvfølgelig at titlen som Danmarks bedste sejlklub skal tilbage til Hellerup Sejlklub!

Årets andet ligastævne ligger d. 17-18. juni i Brejning, og Hellerups udtagelse til dette stævne liggeronsdag d 24. maj fra kl 16.30  -  husk at tilmelde dit hold på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest søndag d 21 maj. Husk også at der for clearede medlemmer er mulighed for at leje klubbens både til at sejle fleetrace-kapsejladser i Danmark eller udlandet. Lige nu er de mest relevante stævner nok Grundig Cup d. 10-11. juni på Thurø, Kieler Woche d. 22-26. juni og NM i Hankø 29. juni-1. juli.

Prisen for leje af båden er 750kr/dag og ekstra 1000 kr pr dag for at leje ny sejl. Hvis du er interesseret i at leje en båd til et af disse stævner, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest d. 25 maj – hvis der er mange om buddet bliver der arrangeret udtagelser om ret til at leje båden.

a 4561 1

Status fra J70 udvalget

Drift: Der har været stor fremgang i antallet af J70 brugere og iugentlige bookinger af bådene – så et af sæsonens mål er godt på vej til at blive nået! Fuldt hus på både mandags-clearing og torsdags - ungdomshold. Det betyder dog også at der er væsentlig mere slid på bådene, og især sejlene er virkelig ved at være slidte og trænger snart til en udskiftning.

Den nye J70 bådsmand Michael McKaytager sig kompetent af småreparationer.  Den lilla båd bliver langt om længe bundmalet d 15-17 maj.  Desuden arbejder vi på at få et system til en elektronisk logbog, så fejl og mangler på bådene kan blive meldt direkte til bådsmanden. Vi er forsat ved at få registreret de nye medlemmer i systemet. 

Leje af bådene: Der har de tidligere år været flere udenbys klubber, der har lejet Hellerups både. Nu når der er mange flere aktive J70 sejlere i klubben synes udvalget det er meget uhensigtsmæssigt at leje bådene ud på tidspunkter, hvor der kan forventes at være mange Hellerup hold der gerne vil ud (feks til aftenmatch). Fremover vil udleje af bådene kun ske i weekender og evt onsdag aften og kun efter Hellerups hold har haft mulighed for selv at booke. 

Ligasejlads: Der stillede 3 hold til den første udtagelse, hvor Trine Abrahamsen med besætning Nicolas Brandt Hansen, Ida Hartvig og Susanne Ward vandt. De øvrige skippere var Anders Nørrelykke og Marie Louise Brøndum.

Holdet benytter sig af reglen om at min. 3 ud af 4 fra besætningen der sejlede udtagelsen skal deltage i ligastævnet og skifter således Susanne Ward ud med Mads Christensen til det første stævne i Struer.

Der forventes flere hold til den næste udtagelse, som afholdes d 24. maj, om stævnet i Brejning d 17-18. juni. Til dette stævne skal Hellerup i øvrigt stille med 1 følgebåd + 1 hjælper.

Udvalget er pt: Ida Hartvig (formand), Nicolas Brandt Hansen (clearing), Marie Louise Brøndum (ungdom), Ditlev Leth (clearing og ligasejlads) og Michael McKay (bådsmand).

 

Calendar icon

Vigtige Datoer

17. maj: Spørg Bestyrelsen
20. - 21. maj: CB66 Stævne
20. - 21. maj: 1. Divisionsstævne i Sejlsportsligaen
1. Juni: Klublivsaften

 

color facebook 96 donate online icon color link 96 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
facebook ungdoms-
fond
web email

Hellerup Sejlklub | Paul Elvstrøms Plads 1 | 2900 Hellerup | Tel: (+45) 3962 2934
Kontortid onsdage kl. 17.30-19.00 | Telefontid onsdage kl. 19.00-20.00

 

GB ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg