Tilmelding til Aftenmatch i 606’erne i foråret 2019

MGL9253

Nu er det blevet tid til at melde sig til tirsdagsmatcherne i foråret. Tilmeldingslisten er opslået i klubhuset og nedtages 2. maj kl. 20.

Første aftenmatch er tirsdag den 7. maj. Sejladsbestemmelser 2019 findes her.

Man kan kun tilmelde sig ved at skrive sig på listen og samtidig krydse af, hvilke tirsdage man ønsker at være med. Ønsker man at tilmelde en besætning samlet, markerer man det.
E-mail kan desværre ikke bruges - beklager!

Betingelserne er velkendte for dem, der har været med før, men her en kort gentagelse:

Ved bådfordelingen, som foretages af SeniorBådsUdvalgets Fordelingsudvalg, gives prioritet til dem, der har påtaget sig arbejdsopgaver i klubben, fx som bådsmand.

Gebyret for deltagelse - som er et "internt" 606 gebyr fastlagt af SBU - er 150 kr pr næse.
I år vil det kun være muligt at indbetale via Holdsport. Betal aftenmatch 2019 her!
Sidste frist for betaling er 1. maj.

Bådfordelingen vil blive offentliggjort senest søndag den 5. maj kl 16. Vi vil sætte opslag op i HS samt på HS’ hjemmeside.

606-sejlerne skal ligesom tidligere stille med dommerhjælp et antal tirsdage, så alle må være forberedt på at stille op en tirsdag på dommerbåden. Uden dommere ingen aftenmatch!

Fordelingsudvalget /

Niels Kjøng / Bjørn Anker-Møller

Bliv Bedre Bådfører 2019

IMG 0752

Kom på vandet en masse gange henover sommeren, bliv bedre til de finere nuancer af sejlsportens håndværk og få nye venner i sejlklubben.
Invitationen gælder alle medlemmer af HS over 18 år med Duelighedsbevis – typisk de, der har fået Duelighedsbevis de seneste 1-2 år, men f. eks. også medlemmer, der har holdt pause fra sejladsen i længere tid.

Forkundskaber
Deltagelse kræver, at man har sejladskundskaber, så man som fører kan sejle en 606’er fra broen og ud af havnen og tilbage på pladsen, og at man kender og kan anvende de almindelige søvejsregler. Desuden kræves det, at man køber et sæsonkort til at sejle som fører af en 606.

Hvor
Hellerup Sejlklub og 606’erne i Hellerup Havn. Torsdage fra 9. maj til og med 27. juni, og igen torsdage fra 8. august til og med 19. september kl. 18 til solnedgang.

Hvad
Overvejelser før man tager ud – vejr – besætning.  Check af båd. Sejlsætning. Udlægning.
Trim af sejl. Brug af fald – bomudhal – cunninghamhal – løjgangshal – agterstagshal.
Brug alle bådens manøvremuligheder – ligge underdrejet, bakke med storsejl, pine båden.
Rebe i havn og til søs. Krydse for fok alene.
Spilersejlads. Mand over bord i hård vind. Gå på grund og få båden let. Ankring
Læg til i fremmed havn. Fortøjning med spring.
Søvejsregler og sømærker. Knob.

500kr

Tilmelding
Tilmeld dig på: https://www.holdsport.dk/team_payments/new?team_payment_group_id=1342

Spørgsmål?

Teori og praksis for nye kapsejlere i 606

IMG 0788

Kapsejladskurset starter torsdag den 14/3 2018 kl. 19.00 (2 timer)

Kurset henvender sig til uerfarne kapsejlere, men udelukker ikke erfarne. På sejladsdelen i april kræves det, at man har noget sejladserfaring, så man kan reagere på ordrer fra føreren af båden. 2.års elever fra Sejlerskolen forventes at kunne leve op til dette.

Målet med kurset er at give en grundlæggende teoretisk og praktisk forståelse af, hvordan en kapsejlads foregår.

Tilmelding: https://www.holdsport.dk/team_payments/new?team_payment_group_id=1255
Pris: 300 kr.

OBS! Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der er mindre end 10 tilmeldinger.

Der vil blive gennemgået følgende teoretisk:

Torsdag den 14/3 kl 19.00 Trim og boathandling
Torsdag den 21/3 kl 19.00 Strategi / taktik og teamwork
Torsdag den 28/3 kl 19.00 Kapsejladsregler og -principper

Vi starter på vandet tirsdag den 2. april og fortsætter på vandet tirsdage den 9/4 og 16/4 og 30/4.

Hver båd har sin faste besætning, som fastlægges i løbet af de teoretiske undervisningstimer.

Besætningerne opfordres til at rotere internt på båden, så alle prøver de forskellige roller på båden. Der trænes hovedsageligt starter, mærkerundinger, trim og spilersejlads.

Der bliver indsat en gummibåd med 1-2 instruktører, som dels kan instruere fra gummibåden, men som også har mulighed for at gå ombord og instruere en besætning direkte.

Besætningerne skal have båden rigget til og klar til afgang kl. 18.00.
Herefter bliver der en kort gennemgang af aftenens tema på land, og det forventes at der trænes fra 18.30 til ca. kl. 20, med en efterfølgende evaluering.

God vind!

Seniorbådsudvalget / Niels Kjøng 2275 5856