Dygtige J70 sejlere til Grundig Cup i Hellerup

I weekenden d. 10-11 august 2019 afholdt Hellerup Sejlklub et Grundig Cup stævne for J70 klassen. Muligvis pga. sommerferie og et svensk mesterskab ugen efter, var der desværre kun 9 deltagende både, mest fra lokalområdet, men også en besætning fra Thurø sejlklub. Dem der stillede op, fik imidlertid en fantastisk weekend på vandet ud for Hellerup havn, det meste af tiden i høj sol. Vinden var begge dage til den friske side, og søndag måltes der på dommerbåden op til 13 m/sek. i pustene. Flere af deltagerne satte sikkert personlige hastigheds rekorder på lænserne, og der var flere,der i bomningerne lagde sig ned. Sejlerne var rigtig dygtige på egen hånd at få bådene på ret køl, bla. ved at slække spilerfaldet helt. Lørdag blev gennemført 6 sejladser med stabil vindretning fra SV på mellem 6 og 10 m/sek.. De fleste kom godt fra start med kun en båd, der tyvstartede lørdag og to både søndag. Det var ikke nødvendigt med omstarter og AP kom heller ikke i brug. ved strten i 3. sejlads krydsede de 9 både alle startlinjen indenfor 2 sekunder efter startsignalet. Virkelig flot!

Søndag, hvor der blev sejlet 5 sejladser, var vinden øget til mellem 8 og 12 m/sek. og sejladserne med en afstand fra startlinjen til topmærket på 0,80 SM blev gennemført på under 4 timer.På trods af dette var de fleste sejlere på grund af den hårde vind og den store koncentration dette krævede, meget trætte, da stævnet var slut.

Den helt suveræne vinder blev Trine Abrahamsen som rorsmand, som modtog flotte præmier fra Grundig. På andenpladsen kom Finn Heiden med besætning og en flot nr. 3 blev de unge drenge frraTårbæk med Carl Vilhjelm Bech som rorsmand.