Update fra Sailing Champions League ACT2 i St. Moritz.

Hellerup Sejlklub deltager i anden afdeling af Sailing Champions League, der foregår i de sceniske omgivelser ved St. Moritz, Schweiz. HS stiller med Lucas Lier, Mikkel Nørrelykke, Niels Ipsen og Frederik Zafiryadis med forhåbninger om at kvalificere sig til finalen i Sailing Champions League i Perto Cervo senere i september. I alt 24 hold deltager her i St. Moritz, hvoraf de bedste 13 går videre til finalen og får lov til at kæmpe om at blive Europas bedste klub 2017.
Inden for sejlsport er St. Moritz kendt for afholdelsen af World Match Racing Tour stævner, men har siden 2012 arbejdet på at få Sailing Champions League og Europas bedste J70 sejlere til St. Moritz.

Desværre må både deltagere og stævneledelse erkende at selvom dette mål er nået, så er det ikke ensbetydende med at vejret også makker ret. Som enhver anden bjergsø i 1800 meters højde med endnu højere bjerge hele vejen rundt er vejret og vinden temmelig omskiftelig.

Vi ankom torsdag morgen til St. Moritz efter en lang køretur fra Danmark. Vi var på vandet i strålende solskin og let vind ved 13-tiden for lige at vænne os til omgivelserne. Vinden tiltog i løbet af dagen og var oppe omkring 10 m/s efter vores træningspas sluttede. Vinden var dog relativt springende, hvilket gjorde de andres træningspas særdeles seværdig.
Humøret var højt og forventninger var store til stævnet såvel som vores egen præstation da vi kørte hjem til lejligheden. Virkeligheden var dog en helt anden da vi mødte op på havnen til første sejlads fredag kl. 11.

I silende regnvejr, vindstille og 5 grader. Selvom vejret skifter hurtigt her, så virker det som om at vi netop har ramt de værste par dage af de 40 dage om året, hvor solen ikke skinner her i St. Moritz.
Stævneledelsen formåede at få gennemført én sejlads af den første flight på stævnets første dag. Vi er først i tredje og sidste sejlads i første flight, så her lørdag morgen, hvor der fortsat er vindstille, hvor det fortsat regner og hvor temperaturen nærmer sig frysepunktet, er udsigterne til at komme på vandet lange. Med en ikke så lovende vejrudsigt kan man vist roligt sige at stævneledelsen har kniven for struben for at få gennemført de nødvendige tre flights for at stævnet er tællende.
Men som man siger: ”så længe forplejningen er god, er alting godt”.
Hold nu godt fast - for den lette sum af 7500,- DKK har vi fået en lomme lygte og en drybag. Nu er det ikke for at lyde smæk forkælede, men forplejningen under det her stævne kan på ingen måde måle sig med den danske liga. Snacks, kage, frugt, sandwiches – ja selv vand og kaffe er på egen regning. Til holdskift mellem bådene er der lagt fire oppustelige gummibåde ud – for anker vel at mærke - som vi skal sidde to hold i hver og som oven i købet har den dejlige egenskab at dørken er frygtelig dårlig til at lænse sig selv. Det er ikke optimalt i kraftig regn tæt på frysepunktet når man bliver sendt ud for at vente, lang tid før den foregående sejlads overhovedet er blevet startet. Til gengæld har vi fået vores helt egen hylde til opbevaring af vores tasker, så det er jo slet ikke dårligt😁

Følg med på sapsailing.com

Våde og kolde hilsner fra Schweiz 😊