J/70

a 4561 1 j70 Alt J70 1

J/70’eren er en mindre kølbåd, der er designet til at opfylde et stigende behov for en nem, højtydende One Design båd, der er både er sjov og stabil at sejle, let at trække bag en bil (når man eksempelvis skal til stævne) og let at rigge til. Bådtypen er på rekordtid blevet globalt udbredt med mere end 1.100 både. I Danmark – og en række andre europæiske lande – er den valgt som den båd, der danner ramme om de nationale sejlsportsligaer.

En række sejlklubber – med Hellerup Sejlklub som den første i Danmark – har valgt at satse på J/70’eren for derved at puste nyt liv i flåden af klubbåde og tiltrække yngre sejlere. J/70’eren giver på samme måde som andre sportsbåde mulighed for at opleve en båd, der planer, hvilket kan få smilet frem hos enhver aktiv sejler!

Båden har et moderne design med et stort cockpit, der giver gode arbejdsforhold for besætningen på fire. Den har kulfibermast og bovspryd, hvorfra den store gennakker sættes. På kryds sejles med storsejl og selvskødende fok.

I Hellerup Sejlklub holdes intern udtagelse til Sejlsportsligaen i vores J/70’ere, og alle medlemmer af HSJ, der er over 15 år opfordres til at danne besætninger og være med til at kæmpe om en plads. Hellerup Sejlklub bakker op omkring – og var i øvrigt den første vinder af – Sejlsportsligaen. Hellerup Sejlklub bakker naturligvis også op omkring etableringen af en ny juniorliga, der ligeledes skal sejles i J/70’ere.

I modsætning til de øvrige joller og både i HSJ har J/70’eren en lille kahyt, som giver særligt gode muligheder for også at anvende båden til tursejlads.

HSJ råder over en enkelt J/70, men har adgang til yderligere to både, som ejes af klubben og administreres af Sportsbådsudvalget.