RS Feva

feva  Q4V1670 1  Q4V1700 1

Feva-jollen er en to-personers jolle, der er velegnet som springbræt fra mindre enmandsjoller som Optimisten og Zoom’en til større joller som 29'eren. Den er god som udgangspunkt for at lære at sejle flere sammen, ligesom den er et godt sted at lære at sejle med asymmetrisk spiler (gennakker), som også bruges af 29’ere, 49’ere og Nacra 17 samt af sportsbåde som J/70.

Jollen er fra 2001 og er især i England en populær klasse. I Danmark blev de første både solgt i 2005. Jollens store udbredelse skyldes bl.a. en lav pris og sjove sejlegenskaber.

Dansk Sejlunion og rederiet TORM satsede i 2007 sammen på udbredelsen af Feva-jollen i Danmark. Sammen udbød de 100 Feva-joller til danske sejlklubber med økonomisk tilskud. Initiativet var en succes, og på under en måned blev alle de udbudte Feva-jollerne solgt. Der er derfor forholdsvis mange Feva-joller i danske sejlklubber i dag.

Skroget er lavet af polyethylen. Dette gør Feva-jollen mindre vedligeholdelseskrævende end andre joller, der sædvanligvis er lavet af glasfiber. Det gør også jollen let og dermed nem at håndtere. Feva’en kan ikke synke, da der er indstøbt opdriftsmiddel i skroget.

Sejlene er lavet af dacron eller mylar (som surfsejl), og masten og bommen er af aluminium. Masten kan deles i to og kan derfor nemt transporteres.

HSJ råder i øjeblikket over fem Feva-joller.