Zoom8

Efterstart amanda uldal 3759 zoom 8 vm 3851

Zoom8 er en enmandsjolle, der er designet af den finsk-svenske Henrik Segercrantz. Zoom'en har siden 1990'erne været populær i de nordiske lande. Den sejles desuden i Østrig, Holland, Estland, Letland og Rusland. Sverige og Danmark er de førende nationer med flere titler til VM, EM og NM.

Zoom'en er et godt valg mellem Optimistjollen og de større og mere fysisk krævende joller som Europa-jollen og Laseren. Zoom'en har således Optimistens enkelhed, mens den er inspireret af Europa-jollens form og Laserens simple rig. Zoom'en er en sikker jolle, der kan sejles af både begyndere og øvede. Den må sejles til og med det år, hvor sejleren fylder 18 år.

Zoom'en er ligesom Optimisten (og Laseren) en One Design jolle, hvilket betyder, at bådene er ens. Masten er lavet af kulfiber, bommen er lavet af aluminium og sejlet af dacron.

HSJ råder i øjeblikket over to Zoom’er, men har også Zoom-sejlere, der sejler i private joller.

Hvis man fortsat ønsker at sejle enmandsjolle efter Zoom’en, kan man skrifte til enten Europa-jolle, Laser eller OK-jolle. På lang sigt kan man også sejle den større Finn-jolle, som er på OL-programmet. Zoom'en er også en populær overgangsjolle mellem Optimistjollen og 29'eren.

BL logo rgb ATTENTION SOLUTION logo volvonellemann PricewaterhouseCoopers Logo.svg