Duelighedsbevis i HSJ

Vi ønsker, at alle sejlere i HSJ på betryggende vis lærer at sejle en sejlbåd – både i teori og praksis.

Der er normalt at starte på at tage duelighedsbevis, når man er ca. 14 år. Afhængig af erfaring kan man få lov at starte lidt tidligere, men man skal være opmærksom på, at navigationsdelen indeholder en del regning, og at der kræves en vis fysik til det praktiske.

På et kursus henover vinteren undervise i navigation og søvejsregler, og den efterfølgende sommersæson (forår og efterår) undervises i praktisk sejlads på vandet i klubbens Ynglinge. Der afsluttes med en praktisk prøve med en ekstern censor.

Se mere her: http://www.fritidssejler.dk/Uddannelser/Sider/Duelighedsprøveisejladsforfritidssejlere.aspx

Duelighedsbevis er en forudsætning for at få adgang til at sejle som fører af sejlklubbens Ynglinge og J/70’ere – og på sigt seniorafdelingens både som Monark 606'ere etc. – og en bestået prøve giver også adgang til videreuddannelse til 'Yachtskipper III'.