Drabant 24

Fok: 13,0 m2
Genua: 19,3 m2
Spiler: 35,9 m2

Har du lyst til at sejle i noget større end 606, så er Grete måske lige dig! Grete er en stabilt sejlende 24 fods Drabant med påhængsmotor, kahyt og soveplads til 4 personer. Grete er til rådighed for Hellerup Sejlklubs seniormedlemmer, der er blevet godkendt som førere.

Du kan altid komme med på en gæstetur ved at henvende dig til en bådsmand (se adresser nedenfor). Vi holder med jævne mellemrum ”caffe latte ture” som er åbne hyggeture, en aften på vandet. Se opslag i klubben, eller skriv til en af bådsmændene og bliv skrevet på vores gæsteliste. Så hører du fra os, når der er en tur.

Livet omkring Drabanten Grete

Det er glæden ved at sejle og ønsket om at sejle sammen med andre, der driver værket. En gruppe aktive sejlere holder Grete på vandet og vedligeholdt. Bådens liv er helt afhængig af denne aktive gruppe, og af at der løbende kommer nye ind i gruppen, fordi der også løbende er nogle, der går ud. De aktive sejlere vælger en eller flere bådsmænd. Disse koordinerer aktiviteterne, holder styr på regnskabet og er kontaktpersoner til klubben. Det er sjovt og hyggeligt at være med, og der er både plads til dem, der er meget aktive og sejler tit, og dem, der er mindre aktive og kun sejler en gang imellem. Alle forventes dog at deltage i den årlige vedligeholdelse, som der indkaldes til af bådsmændene.

Båden er købt og betalt af Hellerup Sejlklub, men driftsomkostningerne skal dækkes ved, at brugerne betaler sæsonkort og lejer båden til weekendture eller ugesejlads i sommerperioden.

Booking af Grete

Grete kan bookes i kalenderen på Holdsport af godkendte indehavere af sæsonkort. Øvelsessejlads, kapsejlads og udlejning går forud for ”hyggesejlads”. Øvrig tid er til rådighed for dags- og aftenture. Ved tursejlads over 4 timers varighed betales desuden turleje, se nedenfor.

Hvis der har meldt sig en kapsejladsskipper med mindst to gaster inden 1. april, så bliver der kapsejlads om onsdagen i Svanemøllekredsen, hvor Grete sejler mod andre Drabant 24’ere.

Fordeling af weekender og sommeruger foregår ved et fordelingsmøde i foråret. Efterfølgende kan ledige weekender reserveres efter aftale med bådsmændene.

Aktivt sejler-medlemskab

Grete er en af klubbens store både, og der kræves "stort" sæsonkort for at kunne booke båden. Dette koster i 2020 1500 kr. Godkendte skippere modtager en nøgle til båden, som skal tilbageleveres når man ikke længere løser sæsonkort eller vis man ikke længere ønsker at bruge sit sæsonkort i Grete.

Weekend- og sommertur koster 500 kr.om dagen. Det regnes som tursejlads, hvis man har båden mere end fem timer på en dag, i tiden mellem kl 09 og kl. 21. En weekend fra fredag kl. 16 til søndag kl.18 koster således 1000 kr. Den på fordelingsmødet aftalte udlejning betales senest 1. maj, ellers bortfalder reservationen. Senere aftalt udlejning betales umiddelbart efter, at det er aftalt med bådsmændene.

Betaling for leje sker på Hellerup Sejlklubs webshop: shop.hellerupsejlklub.dk. Båden skal også reserveres på Holdsport

Kontakt en bådsmand

Kontakt os gerne og helst efter hvordan vi har fordelt opgaverne: