Årets aktiviteter

Sejlsæsonen starter officielt ved årets standerhejsning, der fejres af alle klubbens medlemmer, og ofte finder sted lige efter Påske. På det tidspunkt har HSJ dog været i gang længe. Hele vinteren er der – hvis vejret tillader det – vintertræning på vandet, ligesom der er både fysisk træning og teori. For optimisterne afholdes der i Påsken en træningslejr og et stævne på Gardasøen i Italien.

Efter standerhejsning er der faste sejltider for alle med træning i Optimist, Zoom8, E-jolle, Feva, 29er, Yngling og J/70. De fleste har to faste træningsdage og fælles aftenmatch om torsdagen. For de øvede er der i løbet af foråret en række stævner, som sejles i weekenderne, og som man afhængig af bådtype, tid og lyst kan deltage i. Hellerup Sejlklub arrangerer selv et forårsstævne, men ellers ligger stævnerne andre steder, herunder i naboklubberne. Foråret er en herlig tid med sol, lyse træningsaftener og leg på og i vandet.

I sommerferien er der sommertogt for ungdomssejlerne, der tager af sted i juniorafdelingens kølbåde. For de øvrige sejlere plejer der at være forskellige arrangementer på havnen i løbet af sommeren. De mest erfarne sejlere i både Optimist og de større joller har mulighed for at deltage i nationale og – hvis de bliver udtaget – internationale mesterskaber.

I efterårssæsonen er der mulighed for at prøve kræfter med naturen. Der er tit mere vind end om foråret og sommeren, og sejlads bliver her til en fysisk sport, hvor hængestopperne skal bruges, men hvor man til gengæld får mange gode og sjove oplevelser: En tur i en båd, der planer, er bedre end en tur i Tivoli!

Sæsonen afsluttes med et klubmesterskab, hvor der kæmpes venskabeligt i alle klasser. Til sidst holdes sæsonafslutning, hvor vi kigger lidt tilbage på den sæson, der er gået, og uddeler diplomer og duelighedsbeviser til de sejlere, som i løbet af året har gjort sig fortjent til det.