Tag med HS på heldagstur lørdag d. 5 maj. Turen går formentlig til Saltholm, men den endelige beslutning tages først på dagen, når vi kender vejr og vind. Barakkebro havn er svær at besejle under visse vejrforhold.

Benyt lejligheden til at møde gamle og kommende sejlervenner, og få nogle hyggelige timer i fællesskab. Er du elev, er det en mulighed for at opleve sejlads på en anden måde end ved den ugentlige skolesejlads.

Alle kan deltage uanset sejlererfaring. Vi danner nogle besætninger, så der er erfarne bådførere i alle både. Kommer du i egen båd, så vær opmærksom på, at dybden i sejlrenden kun er 1,6 m.

Vi mødes kl. kl 10 og fordeler besætningerne på bådene og vi forventer at være tilbage i Hellerup inden kl. 17.

Husk at medbringe madpakke, noget at drikke, slik og kaffe og hvad der ellers er nødvendig for en hel dag på vandet. Husk også påklædning som passer til vejret. Det er en lang dag udendørs.

Havnepenge: Ca. 33 kr. (100 kr. pr. båd) Kontant eller MobilePay.

 

Hilsen Turudvalget (Charlotte, Sus, Vibeke og Søren Henning)

Hej alle.
Nu vil vi ikke længere holde på datoerne for de spændende fælles begivenheder, der venter jer i år. Sæt kryds i kalenderen nu - så følger der særskilte opslag med info og tilmeldingsmulighed ca to uger inden turene afholdes.

HS-TURE 2018
søn 15.april: Promenade sejlads (Søren Henning)
lør 5.maj: Saltholmtur (Søren Henning)
lør 19. - man 21.maj: Pinsetur (Vibeke)
søn 10.juni: Nordhavntur /Årstiderne (Charlotte)
lør 23.juni: Sankt Hans tur + grill (Vibeke)
fredage i juli: Café-sejlads (Charlotte
lør 14. - søn 22.juli: Sommertur langs kystbanen. Hop-på-hop-af (Charlotte)
lør 18.aug: Badetur (Kastrup) (Sus)
24.-26-aug: Måske weekendtur i Svendborgsund (Mads)
søn 2.sept: Trekroner (Sus)

KH TURUDVALGET

IMG 0788  MGL9253 IMG 5288

Tilmelding til Aftenmatch i 606’erne i foråret 2018.

Nu er det blevet tid til at melde sig til tirsdagsmatcherne i foråret. Tilmeldingslisten er opslået i klubhuset og nedtages 25. april kl. 20. Første aftenmatch er tirsdag den 1. maj. 

Man kan kun tilmelde sig ved at skrive sig på listen og samtidig krydse af, hvilke tirsdage man ønsker at være med. Ønsker man at tilmelde en besætning samlet, markerer man det. E-mail kan desværre ikke bruges - beklager!

Betingelserne er velkendte for dem, der har været med før, men her en kort gentagelse: Ved bådfordelingen, som foretages af SeniorBådsUdvalgets Fordelingsudvalg, gives prioritet til dem, der har påtaget sig arbejdsopgaver i klubben, fx som bådsmand.

Gebyret for deltagelse - som er et "internt" S-606 gebyr fastlagt af SBU - er 150 kr pr næse. I år vil det kun være muligt at indbetale via netbank på reg. nr 0111 konto 8303 003 683.

Sidste rettidige indbetalingsdag vil være 25. april.

Fordelingsudvalget kigger på kontoen før bådfordelingen laves. De personer, der ikke fremgår af kontoen, kommer ikke med på bådfordelingen. Bådfordelingen vil blive offentliggjort senest søndag den 29. april kl 16. Vi vil sætte opslag op i HS samt på HS’ hjemmeside.

606-sejlerne skal ligesom tidligere stille med dommerhjælp hver tirsdag, så alle må være forberedt på at stille op nogle tirsdage på dommerbåden. Uden dommere ingen aftenmatch!

Venlig hilsen

Fordelingsudvalget

Niels Kjøng / Bjørn Anker-Møller

 

Invitation til kursus - Sæson 2018

IMG 0752

Bliv Bedre Bådfører.

Kom på vandet en masse gange henover sommeren, bliv bedre til de finere nuancer af sejlsportens håndværk og få nye venner i sejlklubben.
Invitationen gælder alle medlemmer af HS over 18 år med Duelighedsbevis – typisk de, der har fået Duelighedsbevis de seneste 1-2 år, men f. eks. også medlemmer, der har holdt pause fra sejladsen i længere tid.

Forkundskaber

Deltagelse kræver, at man har sejladskundskaber, så man som fører kan sejle en 606’er fra broen og ud af havnen og tilbage på pladsen, og at man kender og kan anvende de almindelige søvejsregler. Desuden kræves det, at man køber et sæsonkort til at sejle som fører af en 606.

Hvor

Hellerup Sejlklub og 606’erne i Hellerup Havn. Torsdage fra 10. maj til og med 28. juni, og igen torsdage fra 9. august til og med 20. september kl. 18 til solnedgang.

Hvad

Overvejelser før man tager ud – vejr – besætning. Check af båd. Sejlsætning. Udlægning.
Trim af sejl. Brug af fald – bomudhal – cunninghamhal – løjgangshal – agterstagshal.
Brug alle bådens manøvremuligheder – ligge underdrejet, bakke med storsejl, pine båden.
Rebe i havn og til søs. Krydse for fok alene.
Spilersejlads. Mand over bord i hård vind. Gå på grund og få båden let. Ankring
Læg til i fremmed havn. Fortøjning med spring.
Søvejsregler og sømærker. Knob.

Pris

500kr

Tilmelding

Send en e-mail til Niels Kjøng – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og indbetal 500kr på Reg. Nr. 0111 Konto 8303 003 683 mærket ”BBB kursus”. Sidste frist for betaling er 6. maj.

Spørgsmål?

Kontakt Niels Kjøng på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har spørgsmål.

Husk at der onsdag d. 14 marts er info-aften for alle, der er sejler eller gerne vil sejle J70 i Hellerup Sejlklub. Hvad enten du er til hyggesejlads på sundet, aftenmatch i klubben eller gerne vil sejle liga- eller fleetrace stævner så kom og høre mere om mulighederne for at sejle J70 i den kommende sæson.

Se mere på facebook: https://www.facebook.com/events/365219357278171/

28056071 10155005624371036 8988571736007542826 n

IMG 1050

Lad drømmene flyde, og få et afbræk fra vinterens mørke aftener. Hellerup Sejlklub inviterer til klubaften og foredrag med Christian Liebergreen, der har sejlet jorden rundt alene på 260 dage i en Sagita 35.

16. marts 2018 kl. 19-21. Middag fra kl 18. Sted: Hal 1

Hellerup Sejlklub er rigtigt glade for at kunne invitere alle medlemmer samt familie (omfatter partner, børn og forældre) til en herlig klubaften med spændende indlæg fra Christian Liebergreen, der blev kendt i hele sejler-danmark da han i 2012-2013 sejlede alene jorden rundt i sin Sagita 35.

Jorden rundt alene på 260 dage

I sommeren 2012 tog Christian Liebergreen af sted på en jordomsejling, der førte ham gennem de største, øde og mest blæsende steder i verden. Han var ni måneder om denne tur, hvor han helt alene og uden at gå i land på noget tidspunkt kom i den eksklusive gruppe på knap 200 mennesker i verden der har gennemført dette.

Christian fortæller hvordan det føles og tackles når man ikke ser et andet menneske og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn. Foredraget handler om troen på sig selv, hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, og ikke mindst bevare forstanden i ensformigheden, selvom der ikke er to bølger som er éns ude på havene.

Om Christian Liebergreen:

Christian er en eventyrer der ikke ser nogle hindringer, hvad enten om det er i naturen, eller få et sammenhold til at fungere. For så længe man er positivt indstillet skal man nok finde en løsning.

Christian er uddannet navigatør, har rejst tværs over Canada alene som 17 årig, cyklet New Zealand rundt, tilbragt 26 måneder i Nordøstgrønland med Sirius-patruljen og sejlet jorden rundt alene non-stop.


Selve foredraget starter kl 19.00, men vi spiser sammen fra kl 18.00. Hovmesteren vil i dagens anledning servere en fantastisk pulled pork, som skal bestilles senest d. 12. marts gennem nedenstående tilmeldingsformular. Betaling for mad kan ikke refunderes. Drikkevarer kan købes på dagen.

Efter foredraget vil baren forblive åben, så der vil være mulighed for at fortsætte aftenen med hyggeligt samvær med dine klubkammerater.

Tilmeldingen til foredraget er ikke bindende, men da vi har en begrænsning ift. hvor mange mennesker vi kan være i lokalet, er det nødvendigt for os på forhånd at have en ganske præcis ide om hvor mange der deltager, ligesom hovmesteren skal kunne sikre at der er mad til alle, der ønsker det. Hvis du bliver forhindret i at deltage efter tilmelding, så skriv til os hurtigst muligt, så et andet medlem kan få del i fornøjelsen.

Vi lukker for tilmeldingen, når vi har nået loftet for hvor mange vi må være i Hal 1 eller senest 12. marts, så skynd jer at få familien tilmeldt til dette arrangement.


Arrangementet er forbeholdt medlemmer, så husk gyldigt medlemskort og billetter på dagen!


Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller rettelser til din tilmelding, så send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Marts 2018
16

Fredag
kl. 18:00 - 21.00

Tilmelding nødvendig!
TILMELD


IMG 2435

Hellerup Sejlklub hejser standeren for den 103. sæson søndag den 15. april 2018, og vi håber du vil være med på denne festlige dag.

Forhåbentlig har vinteren sluppet sit lange kolde favntag om vores kære sejlklub, og det er tid til at se frem mod gode og lyse tider på vandet og nyde udsigten over Øresund fra klubbens terrasse.

Den formelle standerhejsning vil ligne de 102 tidligere standerhejsninger med, at standeren sættes præcis klokken 12, formanden holder sin korte tale, jubilæumsnåle, duelighedsbeviser og andre anerkendelser uddeles.

Som noget nyt i år, vil Hellerup Sejlklub gerne invitere alle medlemmer til en fælles forfriskning og en stående let anretning i restauranten og på terrassen efter standeren er sat.

Vi håber at standerhejsningen vil give dig mulighed for at tale med nye som gamle sejlerkammerater, så vi sammen kan se frem mod masser af aktiviteter med træning, stævner, hyggeturer  - masser af sejlads med sejlerglæde, gode stunder på terrassen og smil på læben og saltvand i håret.

Det vil være sejlklubben en glæde, om du vil overvære begivenheden, der finder sted i Hellerup Sejlklubs gård kl. 12, og efterfølgende deltage i traktementet på terrassen og i restauranten. Sidst nævnte kræver fremvisning af medlemskort.

Kom og vær med til at gøre denne dag festlig og markere en god start på sæsonen.

Til gavn for planlægningen af denne festlige dag må du meget gerne hjælpe os med at fortælle hvis du deltager - ved at trykke på knappen ”TILMELD”

Sejlerhilsner, på bestyrelsens vegne
Marie Dela Johnsen
Formand, Hellerup Sejlklub 

April 2018
15

Søndag
kl. 12:00

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vær venligst opmærksom på at det ikke er muligt at parkere i gården!

Årets første kapsejlads er traditionen tro GB Easter Regatta, der afvikles fra langfredag til og med påskedag. Otte CB66 og ti Melges 24 møder til start, hvor der i løbet af de tre dage skal sejles så mange sejladser som muligt.

Vejret har ikke helt forstået, at det er ved at være forår. Det bliver i hvert fald koldt med nattefrost.

Easter Regatta er et af klubbens længstlevende stævner, der har været på programmet i omkring 40 år med enkelte aflysninger, hvis havnen har været lukket af is. I de første mange år var stævnet for Yngling, 606 og H-både, med rigtig mange udenlandske deltagere.

HS lægger vægt på, at GB Easter Regatta har karakter af et træningsstævne, hvor deltagerne kan teste deres form ved sæsonstart, og hvor der også er hygge på land. Øl fra GB- Bryggeriet, grill og en god stævne middag lørdag aften bidrager til det sidste.

IMG 0523

Tirsdag d. 27/2-2018 blev det første møde i det nyetablerede Masterudvalg afholdt i Hellerup Sejlkub. Formålet med udvalgets arbejde er at styrke sejlklubbens tilbud til den meget store gruppe af aktive voksne kapsejlere i HS, således at Hellerup Sejlklub vil fortsætte med at være det naturlige samlingspunkt for nye og erfarne kapsejlere i regionen.

Een af de første opgaver bliver at finde et permanent navn til udvalget, så indtil videre må vi leve med arbejdstitlen "Masterudvalget"

Udvalget består indtil videre af følgende medlemmer (på billedet fra venstre):

Søren Andreasen (Contender)
Stina Vejlskov (J70)
Per Baatrup (CB66)
Flemming Høstgaard (OK-Jolle)
Jens Bech Stausbøll (606)
Simon Mørup-Petersen (Bestyrelsens sponsor)

Allerede på første møde blev der vendt en masse gode ideer - alle med udgangspunkt i den workshop der blev afholdt om temaet i januar 2018.

Det bliver spændende at følge udvalgets arbejde, og sidder du med gode ideer eller et ønske om at bidrage til arbejdet, kan du kontakte udvalget på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kapsejladskurset starter torsdag den 8/3 kl. 19.00 (2 timer). Kurset henvender sig til uerfarne kapsejlere, men udelukker ikke mere erfarne. På sejladsdelen i april kræves det, at man har noget sejladserfaring, så man kan reagere på ordrer fra føreren af båden. 2.års elever fra Sejlerskolen forventes at kunne leve op til dette.

Ungdomsvenlig sejlklub

"Ungdomsvenlig sejlklub" er et certificeret koncept Dansk Sejlunion har udviklet som et redskab for klubberne til at sikre deres ungdomsafdelinger gode arbejdsbetingelser. Se hvilke krav der stilles, og hvad HS har gjort for at opnå certificeringen.

Klubrestauranten

Klubbens hovmester byder velkommen i klubrestauranten, der er åben for medlemmer samt deres gæster, gæstesejlere og andre sportsfolk.

Kontakt klubrestauranten på tlf. 3962 8803

Hellerup Havn

 

55° 43,9’ N - 12° 35’ E

Besejling
Største længde 14 m
Største dybgang 2,2 m

Havnens hjemmeside

Havnelods

Olympisk Sejlsport Øst

Elitetræningscenter i samarbejde mellem Skovshoved Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub

Olympisk Sejlsport Øst hjemmeside

 

Webcam


Se webcam fra havnen her.

Vejrstation


Se det aktuelle vejr i Hellerup Havn med vores vejrstation her.

Forum


Du er velkommen til at skrive indlæg på sejlklubbens forum. Opret dig som bruger på hjemmesiden og deltag i debatten her.